Hussfelt har förlängt med TV4: "Känns jävligt bra bara"

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Kommentatorn Jesper Hussfelt har förlängt sitt avtal med TV4.

Hans nya roll blir att framför allt snacka svensk fotboll – där EM i Frankrike är en given höjdpunkt.

– Det känns som att det tar fart lite grann, säger Hussfelt till Sportbladet.

Det nya kontraktet är på 1+2 år. Hussfelt kommer att köra på med svensk fotboll (även fransk under våren) och EM fram till efter sommaren, och hoppas på att hitta en lösning på ytterligare två år efter det.

– Jag har hela tiden haft en ambition att jobba med fyran. Sen har jag jobbat med svensk fotboll tidigare och ser fram emot att göra det igen, säger han.

Tidigare har Hussfelt främst arbetat med studioprogram och med att kommentera fransk fotboll.

"Ser fram emot att vara på plats"

Framöver kommer han framför allt att arbeta med kanalens satsningen på svensk fotboll: allsvenskan, superettan, EM, landskamper och U21 – på plats.

– Jag räknar med att vara en av dem som är på plats i Frankrike. Jag ser fram emot att vara på plats på en hel del stora mästerskap.

Får vi se dig kommentera allsvenskan i C Mores sändningar?

– Ja, det räknar jag med. TV4 och C More kommer att jobba tätare tillsammans för att få ihop det. Sen vet vi inte riktigt vilka rättigheter som dyker upp fram till sommaren.

"Känns otroligt bra"

Du skriver på Instagram att "nya utmaningar väntar inför det bästa året hittills" – på vilket sätt är det kommande året det bästa?

– Jag vet inte riktigt. Jag är nog mest optimistisk, det känns jävligt bra bara. Det känns som att det tar fart lite grann. Ibland när man backar och tar fart känns det som att man har mer inspiration. Det känns helt enkelt otroligt bra, både med arbetslivet och privat.

ARTIKELN HANDLAR OM