Rekordmånga såg Juniorkronornas semi

Stal rekordet från U21-hjältarna: ”Gläds över det”

SPORTBLADET

Nästan en miljon människor såg Sveriges JVM-semi mot Finland.

Nytt tittarrekord för TV4-koncernens TV12.

– Vi sörjer med Juniorkronorna, som trots förlusten mot Finland stått för en guldkantad prestation under turneringen, säger kanalchefen Hans Pekkari.

Semifinalen Sverige–Finland startade redan klockan 15.00 under gårdagen.

Trots det bänkade sig runt en miljon människor för att se JVM-semifinalen – vilket är nytt tittarrekord för kanalen TV12.

– Vi sörjer med Juniorkronorna, som trots förlusten mot Finland stått för en guldkantad prestation under turneringen, samtidigt som vi gläds över det nya tittarrekordet och att fler och fler svenska TV-tittare hela tiden upptäcker TV12, säger Hans Pekkari, kanalchef för TV12, i ett pressmeddelande.

Slog U21-landslaget

952 000 tv-tittare landade siffran på vilket är den högsta noteringen under hela junior-VM, men alltså även den högsta noteringen någonsin för TV12.

”Det tidigare tittarrekordet för TV12, 875 000 tittare, noterades nämligen under semifinalen Danmark-Sverige i U21-EM i fotboll i somras”, skriver TV4-koncernen i pressmeddelandet.

I dag spelas bronsmatchen mellan Sverige och USA i SVT2 klockan 15.00. Finalen Finland–Ryssland sänds i TV12 med start 19.30.