”Som att vinna en storvinst”

Sandra siktar mot landslaget – med ny bollmaskin

Foto: Tobbe Wolf
Med upp emot nio träningspass i veckan har Sandra Brattenhof tvingats ta hjälp av sina kompisar för att kunna bli bättre. Det slipper hon efter att Sportmiljonen gripit in.
SPORTBLADET

Hon älskar att träna – så mycket att andra inte längre orkar skjuta tillräckligt mycket skott mot henne.

Sportmiljonen löste problemet – och levererar en unik bollkanon.

– Nu känns min landslagsdröm mer realistisk, säger Sandra Brattenhof.

22-åringen är målvakt i Kristianstad i division 2 och tränar även en gång i veckan med klubbens allsvenska lag.

– Jag kör också mycket på egen hand med min målvaktstränare Per-Anders Persson och kompisar som ställer upp. Under försäsongen kommer jag nog upp i åtta-nio pass i veckan.

Men det har inte varit alldeles lätt att få folk att hjälpa till med skotträningen halv sju på morgonen – innan Sandra börjar sitt jobb som elevassistent.

– Jag tänkte att det måste finnas någon sorts maskin som kan göra jobbet och ”googlade” fram en på nätet. När jag ringde upp ägaren för att få veta hur han fått tag i den sa han att jag kunde få köpa den.

Finns två maskiner

Sportmiljonen betalade notan och nästa vecka är det tänkt att Sandra ska få hem sin bollkanon från Karlstad.

Maskinen – som bara finns i två exemplar i Sverige – skjuter med en extrem precision och med en hastighet mellan 30–120 km/h. Sandra ska dessutom kunna rikta skotten mot målet precis som hon vill och bestämma intervaller från sex till 30 sekunder mellan skotten.

Kan anpassa träningen

– Det känns som att jag har vunnit en riktig storvinst, det här är otroligt stort för mig. Jag hade aldrig haft råd att köpa maskinen själv, som det är nu så får jag precis min egen ekonomi att gå ihop.

Och vad kan bollkanonen betyda för din målvaktskarriär?

– Inte för att låta kaxig, men nu känns faktiskt min landslagsdröm mer realistisk. Att kunna anpassa min träning precis efter det jag behöver nöta mer på kommer vara enormt bra för min utveckling.

ARTIKELN HANDLAR OM