Enqvist chanslös mot gruskungen

Inga svenskar kvar i Franska mästerskapen

SPORTBLADET

PARIS (TT:S UTSÄNDE)

På ena sidan nätet - världens bästa grusspelare för tillfället.

På andra sidan - Thomas Enqvist.

Tre set senare, 2-6, 4-6, 2-6, var sista svensken utslagen i Paris.

Foto: AP
UTKLASSAD Thomas Enqvist hade inte en chans mot Ferrero i Paristennisen.

- Jag gjorde för mycket misstag, med lägre felprocent hade jag kunnat ge honom mer motstånd, sade Enqvist efter matchen mot Juan Carlos Ferrero.

Han behövde inte säga så mycket mer. Det syntes från läktaren och det stod i statistikpappren. Enqvists förstaserve, den som var så viktig för att sätta press på spanjoren, gick in till 48 procent. Alldeles för dåligt.

Men det var inte bara serven, det var hans raka backhand som inte höll måttet, precis som forehanden som allt för ofta stannade i nät.

- I både första och andra set spelade jag mig fram till avgörande lägen men då missade jag i stället.

Som i första set då han hade tre breakbollar till att utjämna till 4-4. Det blev i stället 3-5 och spansk setseger.

När sedan Ferrero bröt fram till 4-1 i andra set var det början på slutet för Enqvist.

Tre grustitlar

Trots förlusten, fanns det vissa glädjeämnen för Enqvist.

För första gången i karriären nådde han fjärde omgången i Paris efter att tidigare aldrig fått stanna kvar längre än till tredje omgången i turneringen.

Han förlorade mot en av storfavoriterna till titeln i Paris. Juan Carlos Ferrero har under våren vunnit tre grustitlar, han vann 16 raka matcher på grus och hade inför söndagens match 25-2 i matchstatistik på grus i år.

- Med de resultat han gjort i år så är han tillsammans med Gustavo Kuerten solklara favoriter i årets turnering, sade Enqvist.

Larsson näst bäst

För svensk del betydde Enqvists förlust att alla svenskar nu är utslagen i herrsingeln. Förra året nådde Magnus Norman final i Paris. I år har framgångarna varit betydligt mera blygsamma. Norman åkte ut redan i första omgången, precis som Jonas Björkman och Thomas Johansson. Andreas Vinciguerra nådde andra omgången, veteranen Magnus Larsson var tillsammans med Enqvist den som nådde längst. Han stoppades i tredje omgången av Alex Corretja, Spanien.

Tobias Österberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM