Johansson 8 Kafelnikov 0

Svensken knäckte den ryske divan igen: Helt fantastiskt

1 av 2 | Foto: AP
Ryssligt roligt Jevgenij Kafelnikov brukar kallas "svenskdödaren" - men frågan är om inte det är fel. Svenske Thomas Johansson besegrade i går ryssen för åttonde gången - i rad.
SPORTBLADET

Jevgenij Kafelnikov kallas för svenskdödaren.

Glöm det.

För åttonde gången i rad besegrade Thomas Johansson ryssen.

- Helt fantastiskt att vi alltid stöter på varandra. Men för mig spelar det ingen roll eftersom det nästan alltid bli seger, säger en lycklig Thomas Johansson.

På tyska gräset i Halle vann svensken med 6-3, 5-7, 6-2 i semifinalen.

Han har hittat formen lagom till Wimbledon och i det sista setet gick det lätt.

- Fick två tidiga servegenombrott och kände att det var jag som styrde på banan. Taktiken var att mata hans forehand så mycket det bara gick. Även när jag servade försökte jag placera bollen på hans forehand.

Har fått nog av Linköpingssonen

Jevgenij Kafelnikov lämnade centercourten i Halle med nedböjt huvud.

Han har fått nog av 26-åringen Thomas Johansson från Linköping. Den dubble Grand Slam-vinnaren och regerande OS-mästaren struntade i den officiella presskonferensen och åkte direkt till hotellet.

Varför har du så lätt mot Jevgenij Kafelnikov?

- Jag har lätt för att läsa hans servar som inte är speciellt svåra. Sen försöker han hela tiden spela från baslinjen, det passar mig.

Hur långt räcker detta spelet mot fransmannen Fabrice Santoro i finalen?

- Förhoppningsvis räcker det långt. Hans spelar med en tvåhandsfattning på både backhand och forehand och är en avig spelare. Det är aldrig lätt att möta någon som spelar så annorlunda.

Fabrice Santoro övertygade i sin semifinal med att besegra Patrick Rafter med 7-5, 6-4.

Ingen svensk har vunnit någon ATP-turnering i år.

Thomas Johansson har ett hinder kvar och är i storform. Hans senaste ATP-titel kom i Stockholm i november mot just Jevgenij Kafelnikov.

Nu har han chansen att ta sin sjätte ATP-titel i karriären.

- Allt känns bra men jag är medveten om att det krävs en bra insats för att besegra Santoro. Imponerande att han inte tappat ett enda set under hela turneringen.

här är

Hela sviten

Här är hela sviten

Fredrik Larsson