Magnus Larsson ute ur Wimbledon

Thomas Enqvist ensam svensk kvar

SPORTBLADET

LONDON

Tredje omgången - dit men inte längre.

I Wimbledon som i Paris.

Den här gången stod det Todd Martin på stoppskylten Magnus Larsson mötte.

Det var inte mycket till match, bättre tennis har skådats på All England Club i veckan.

Martin vann med 4-6, 6-0, 6-3, 7-5.

- Det var blåsigt, ganska kallt och konstigt spel. Många enkla misstag, ingen av oss fick någon riktig ordning på det. Det känns lite tungt att jag inte kunde spela bättre, säger Magnus.

Ras i andra set

Ett tidigt break ledde fram till seger i första set, ett nytt tidigt break kunde ha lett fram även till ett framgångsrikt andra. Men då började veteranen Martin få upp lite värme i de stela axlarna - och vips gick det undan för amerikanen.

0-6 där satte sin prägel på matchen.

- Han returnerade bra och hade lite bättre koll på det...han var lite seg i början, men han var aldrig riktigt bra och det var inte jag heller, säger Magnus.

Ändå såg svensken ut att kunna tvinga fram ett avgörande femte set. Larsson hade 5-3 när Martin bröt för första gången och sedan ännu en gång fram till ledning 6-5.

Behöver träning

I de avslutande gamet hade Larsson inget att sätta emot.

Trött?

- Nej, det var inget fel på kroppen. Men jag ligger efter med träningen och det är små marginaler. Det är i sådana lägen brist på träning kan fälla avgörandet.

Trots att det bara var hans tionde match i år efter come-backen i våras ville Magnus Larsson inte skylla på att han spelat för få matcher för att göra sig rättvisa.

- Jag trodde inte att jag skulle nå sådana här resultat så snabbt, men jag kan inte skylla på matchbrist längre, fortsätter Magnus som åker hem omgående och laddar för Båstad.

Nu återstår bara Thomas Enqvist i herrsingeln. Han möter grässpecialisten Wayne Black, Zimbabwe, när den tredje omgången fullbordas på lördagen.

Henrik Skiöld/TT

ARTIKELN HANDLAR OM