"Vinci" lätt vidare i Båstad

SPORTBLADET

BÅSTAD

Paris blev aldrig vad han hoppats och trott på.

Men Båstad ska bli annorlunda.

På måndagen klarade Andreas Vinciguerra sig förbi första hindret på vägen till en tredje raka final i Swedish Open.

6-1, 6-4 i första omgången mot argentinaren Mariano Hood var så enkelt som det låter. Ett lättare träningspass i väntan på betydligt svårare uppgifter för skåningen.

- Jag fick lite olycklig start i andra set då han bröt direkt, förklarade Vinciguerra varför andra set blev jämnare än vad det egentligen hade behövt bli.

För det här kan bli "Vincis" vecka och "Vincis" turnering.

- Det är klart att jag ska göra mitt bästa för att vinna här men förväntningarna är inget jag tänker på, säger Vinciguerra.

Dessutom finns ytterligare en faktor, revansch för Paris. I franska mästerskapen blev det bara två matcher, i andra omgången skickade Franco Squillari, Argentina, hem svensken från turneringen.

Det var tidigt, alldeles för tidigt.

- Jag hade hoppats på kunnat gå mycket längre men det kändes inte hundraprocentigt. Jag var seg i kroppen och hade otur att inte pricka in toppformen till Paris.

För det är grus Andreas Vinciguerra vill ha under tennisskorna.

Seger eller inte i Båstad, oavsett resultat kommer han i år att förlänga grussäsongen med ytterligare ett par veckor i år.

- Jag hade önskat att den pågått ett par veckor redan nu. Men planerna är att efter US Open i augusti/september spela ytterligare ett par grusturneringar. I september går det två grusturneringar, Palermo och Bukarest, som jag tänker spela.

Tobias Österberg/TT