Norman: Jag orkade inte stå emot honom

Regerande mästaren utslagen - men glad ändå

SPORTBLADET

BÅSTAD

När Magnus Norman vann Båstads ATP-turnering för ett år sen var han världsetta och ihop med schweiziska superstjärnan Martina Hingis.

Då var Norman hetast i tennisvärlden. Därför kunde man tro att semiförlusten mot Bohdan Ulihrach kanske borde vara en besvikelse - men icke.

- Jag tar bara med mig positiva saker härifrån. Jag är enormt motiverad, säger Magnus Norman.

Hela våren har varit skadedrabbad. Före Båstad hade han inte spelat på fyra veckor. Därför ser han semifinalplatsen som en flygande nystart på vad som fortsätter med spel i USA och US Open som nästa stora mål.

Är ordentligt spelsugen

- Det var tveksamt om jag ens skulle kunna komma till start i Båstad. Nu har jag spelat bra och känner mig enormt motiverad. Jag är inte helt ikapp fysiskt men det kompenserar jag med att vara spelsugen.

- Semifinalen förlorade jag inte på att jag var spelmässigt sämre. Jag var inte nervös men jag hade respekt. För stor respekt i första set, säger Magnus Norman.

Han orkade helt enkelt inte stå emot tjeckens tunga oskruvade forehandslag och smarta maskerade spel. Ulihrach har nu vunnit tre av tre möten med Norman.

- Jag vet hur jag ska spela mot honom, men jag berättar inte min hemlighet, säger Bohdan Ulihrach.

För Norman är det ingen hemlighet vad som skett i matcherna.

- Det är mentalt jobbigt att möta honom. Jag upplever det som att han sätter en under konstant press. Jag orkade inte stå emot.

Den stora publiken runt Båstads centrecourt försökte att peppa sin favorit och när en kille i ett utsatt läge skrek: "Han chansar bara, Magnus." kunde Norman inte hålla sig för skratt.

- Man hör hela tiden vad alla säger. Det är jättekul. En del har några öl i sig och sen är det en och annan tjej som skriker att de vill gifta sig med en. Men jag har tjej, säger Magnus Norman.

I går kväll blev det trots förlusten lite festande tillsammans med några kompisar. Men från nu är det bara hårdsatsning som gäller.

En bit kvar till fjolårsformen

På måndag åker han hem till Monte Carlo för att på onsdag åka vidare till USA.

- Jag är inbokad i fem turneringar innan US Open. Det kan lika gärna bli bara tre. Det beror på hur det går, säger Magnus Norman.

Det är en bit kvar till fjolårets form vid den här tiden, men hittar han sin förstaserve och rätta killerinstinkten igen kan han snart vara där igen.

Magnus Normans satsning mot US Open

Stefan Alfelt