Thomas laddar upp inför Davis Cup

aftonbladet.se träffade Grand Slam-vinnaren i SALK-hallen

SPORTBLADET

För mindre än en vecka sedan vann Thomas Johansson Australian Open inför en fullsatt Rod Lavor Arena.

I dag var han tillbaka i vardagen – bredvid motionärerna på en av banorna i SALK-hallen.

- Det ska inte vara några problem alls att tända om, säger säger Johansson.

Thomas i Australian Open.

Han är fortfarande lite sliten efter tidsomställningen från Australien, men Thomas Johansson har inte tid att vila. Nästa helg väntar England i första omgången av Davis Cup – en tuff motståndare.

Och det är inför den matchen som det svenska laget samlats i SALK-hallen i västra Stockholm för tre dagars träning. En miljö långt borta från prischeckar i miljonklassen och glamour. På banan intill laget spelar två motionärer, och på läktaren finns högst ett 20-tal nyfikna åskådare.

För Johansson betyder det att verkligheten gör sig påmind efter några fantastiska dagar.

- Nu har jag nog hunnit smälta en del av vad som hände där nere. Man har fått lite distans och lugn och ro. Nu försöker jag bara njuta av det varje dag, säger han.

I DC-laget lär Thomas få ta på sig rollen som ankare tillsammans med Jonas Björkman. Thomas Enqvist har inte fått spelet att stämma och Magnus Larsson har precis kommit tillbaka från ett långt skadeuppehåll.

Blandat facit

Och när det gäller motståndarna England har Johansson ett minst sagt blandat facit.

- Rusedski har jag ganska bra statistik mot. Med Henman är det sämre, jag har mött honom tre gånger och förlorat alla. Så jag får ta Rusedski och Jonas eller Thomas får ta hand om Henman.

Johansson och de andra avverkar två timmar på banan. Men efter träningen uppstår ett problem. Kön till lunchserveringen i SALK-hallen har hunnit växa sig lång. Frågan är var man då ska äta – för man kan ju inte tränga sig?

Som sagt - Thomas Johansson är tillbaka i vardagen igen.

Anders Bäckström