Thomas Enqvist vann i Marseille

”Svårt att säga varför det går så bra”

SPORTBLADET

MARSEILLE

Tennisproffset Thomas Enqvist trivs i Marseille.

På söndagen tog han sin tredje turneringsseger i den sydfranska hamnstaden.

- Det är svårt att säga varför det går så bra här. Men jag gillar underlaget, det passar mitt spel och jag är ofta i form när jag kommer hit, säger Enqvist.

Foto: REUTERS
Vann i Frankrike.

Enqvist slog Nicolas Escude, Frankrike, i finalen med 6-7 (4-7), 6-3, 6-1.

Enqvist vann i Marseille både 1997 och 1998. Söndagens seger var 27-åringens 19:e ATP-titel, hans första sedan i oktober 2000 då han vann i Basel.

Finalen hade två scenarior. Det första fram till 3-2 i andra set då båda spelarna spelade bra. Escude returnerade mycket bra vilket låg bakom att han vann det första setet i tiebreak.

Efter att Enqvist lyckats bryta Escudes serve i mitten av det andra setet, då fransmannen gjorde två dubbelfel, så tappade Escude sitt spel totalt samtidigt som Enqvist fortsatte att spela stabilt. Enqvist vann tio av de elva sista gamen i matchen.

- Det var väldigt tufft idag. Jag hade en stadig serve och det var nyckeln till segern. Jag kunde hålla mina servegame ganska komfortabelt, säger Thomas Enqvist.

- Men jag tycker nog att semifinalen mot Kafelnikov, som match betraktad, var ett strå vassare.

Turneringssegern var en riktig självförtroendehöjare för Enqvist.

- Jag spelade bra i höstas och har börjat bra i år, så jag har känt att jag varit på gång. Sen är det bra att få ett kvitto på formen och det fick jag i Davis Cup förra veckan och här. Det är bra för självförtroendet.

Thomas Enqvist vann båda sina singelmatcher i Davis Cup-matchen mot Storbritannien förra helgen. Tack vare segern förstärker svensken dessutom sin plats bland de tio bästa på ATP-ställningen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM