Skada stoppar Norman - igen

"Ibland undrar man om man ska fortsätta"

SPORTBLADET

Magnus Norman är skadad - igen.

Denna gång är det en sträckning i vaden som stoppar honom.

- Ibland undrar man om man ska fortsätta med tennisen, säger en mycket besviken Norman.

Foto: AP
Norman har det tungt just nu.

Det var i gårdagens svenskmatch mot Thomas Enqvist i Mastersturneringen i Rom som kroppen satte stopp för Norman.

Ännu en gång.

- Jag gick runt på forehand på en boll i slutet av första set och kände att det högg till i höger vad. Jag spelade några gem till, sen var det bara att ge upp, berättar Magnus.

Han har varit skadeförföljd i åtta månader. Rasat från 35:e till, när det var som värst, 151:a plats på rankningen. Och tvingas nu ännu en gång till vila.

- Det känns för jävligt. Det är orättvist. Jag har gjort allt och lite till för att komma tillbaka efter höftskadan och så händer sånt här, säger han.

Tränaren "Fidde" Rosengren lider med sin adept.

Ledde svenskmötet

- Det är klart att han är oerhört ledsen. Magnus är en sån person som lever med tennisen dygnet runt, och att det då händer sånt här hela tiden är knäckande.

Magnus har varit i storform den senaste tiden.

Spelet har fungerat bra, och han ledde matchen mot Thomas Enqvist med 1-0 i set och 2-0 i andra set när han tvingades bryta.

Om formen håller i sig trots skadan återstår att se.

- Ända sen Monte Carlo har det känts hur bra som helst. Läkarna här nere sa att skadan inte såg så bra ut, men nu ska vi röntga vaden och jag hoppas kunna börja träna igen till helgen, säger Magnus.

Turneringen i Rom är tillsammans med nästa veckas turnering i Hamburg viktig uppladdning inför Franska mästerskapet, där Norman för två år sedan var i final.

- Tack vare en regel för skyddad rankning slipper jag kvala i Hamburg och Paris. Men nu måste jag börja göra resultat också, annars får jag spela på min låga plats på rankningen och det är tufft, konstaterar Norman.

Henning Johannesson