Björkman utslagen direkt

”Det hare gått troll i det här”

SPORTBLADET

- Vad ska man säga? Det verkar som om det har gått troll i det här, säger Björkman efter 6-1, 4-6, 4-6, 5-7 mot den 25-årige ryssen på Roland Garros.

Och när han talar om trollen, så talar han inte bara om de senaste åren i världens största grusturnering. Han talar lika mycket om det senaste halvåret på tennisens ATP-tour.

Det började så bra, med kvartsfinal i Australian Open och i Auckland.

Men det fortsatte med tidiga förluster i Memphis (andra omgången), Indian Wells (första) och Miami (andra) innan grussäsongen tog vid.

Där har det inte blivit en enda seger.

- Det har känts ganska bra spelmässigt, men när man inte vinner några matcher är det svårt att hålla humöret uppe, säger Björkman - som åkte ut i första omgången på grus i både Monte Carlo och Rom såväl som i Hamburg.

Vad den vikande formen beror på är svårt att säga.

- Man måste ha lite flyt ibland, och det har jag inte haft. Jag hade goda förhoppningar efter Australien i början av året, men sedan har det helt enkelt inte rullat på. Jag har varit lite sjuk och stukat foten och inte fått det att gå min väg. Jag skulle behöva vinna ett par matcher igen, bara för att få tillbaka vinnarkänslan.

För den fick han inte tillbaka i Paris. Inte i singel.

Däremot hör Björkman och australiske partnern Todd Woodbridge till favoriterna i dubbeln. Paret vann Mastersturneringen i Monte Carlo förra månaden och tog sig till final i Hamburg för två veckor sedan.

- Vi har haft tendenser att hamna i en och en annan svacka emellanåt, men nu har det sett bra ut, säger Björkman.

TT