Senaste nytt från Franska Öppna

Läs alla de senaste nyheterna från Roland Gaross

SPORTBLADET

Regnet spökar i Paris. Den mörka himlen och det tunga regnet ställer till problem för Franska mästerskapen. I måndags gick sammanlagt tre timmar åt till uppehåll, och på tisdagen ställdes 28 matcher in på grund av det förskjutna schemat.

Bland de matcher som sköts upp till onsdagen fanns bland annat Thomas Enqvists möte med argentinske kvalspelaren Edgardo Massa och fjärdeseedade amerikanen Andre Agassis möte med fransmannen Eric Prodon.

För att ändå hinna med så många matcher som möjligt under tisdagen använde arrangörerna 17 banor i stället för de vanliga 15. Men schemat blev ändå rejält tilltufsat.

Onsdagens prognoser talar om bättre lycka med vädret, men till helgen väntas ytterligare skurar över Roland Garros.

SKADAD OCH UTE. Med låret kraftigt lindat hade femteseedade belgiskan Justine Henin stora problem i mötet med 179-rankade ungerskan Aniko Kapros.

Henin, som vann German Open för ett par veckor sedan och som var i semifinal på Roland Garros i fjol, spelade stabilt i ett set, men tappade allt i det andra och det tredje.

Förlustsiffrorna mot den 18-åriga kvalspelaren blev 6-4, 1-6, 0-6.

SNART I FORM IGEN? Jevgenij Kafelnikov brukar säga att Roland Garros och Franska mästerskapen lockar fram det bästa i honom.

Det kan behövas.

Sedan grussäsongen inleddes har den 28-årige ryssen snubblat på det mesta i ATP-turneringarna. Han har spelat i fem grusturneringar och tagit sig till andra omgången i en, Mastersturneringen i Rom i början av maj. I övriga fyra har det blivit respass direkt.

Kafelnikov vet vad den vikande formen beror på:

- Dåliga förberedelser, säger han.

- Jag tycker alltid att det är för knapp tid att ställa om från hardcourt till grus.

Men särskilt bekymrad är han inte.

- Jag har kommit hit förr utan att ha gjort resultat i turneringarna före.

Ofta har det gått bra ändå. Kafelnikov vann Grand slam-turneringen 1996 och har dessutom tagit sig till semifinal en gång (1995) och till kvartsfinal tre gånger (1997, 2000, 2001).

På tisdagen tog han sig vidare till andra omgången efter 6-3, 6-2, 3-6, 6-7 (3-7), 6-1 mot tysken Tomas Behrend. Härnäst väntar argentinaren Mariano Zabaleta. (TT)

NÖJD MED CENTERCOURT. Italienaren Andrea Gaudenzi gjorde många besvikna genom att slå ut amerikanen Pete Sampras i måndags kväll. Men själv ryckte 28-åringen på axlarna åt mötet med legenden redan när han såg lottningen.

- Jag var ganska nöjd över att få möta Pete. Inte för att han är en bra lottning på grus, utan mest för att det var några år sedan jag fick spela på centercourten.

- Jag har kommit till den punkt i min karriär där jag föredrar såna matcher framför att spela på bana 13.

OROLIG ÖVER SKADORNA. Före detta världsettan Monica Seles saknar stjärnor som långtidsskadade Martin Hingis och Lindsay Davenport i Franska mästerskapen i Paris.

Det gör amerikanskan bekymrad.

- Touren måste se över sitt schema, för det är oroväckande att unga spelare som Martina och Lindsay har svåra skador, sade Seles efter sin seger över spanjorskan Angeles Montolio i första omgången i Paris.

Seles anser att för många och för täta matcher ligger bakom skadorna.

TT