Senaste nytt från Paris

Capriati vidare, Björkmans baneman utslagen

SPORTBLADET

I vintras förde Guy Forget Frankrike till sin nionde Davis Cup-titel genom tiderna. Det får konsekvenser för all framtid.

På onsdagen meddelades att den förre tennisstjärnan och nuvarande Davis Cup-kaptenen fått en gata på Roland Garros, tenniscentrum för Franska mästerskapen, uppkallad efter sig.

CAPRIATI PÅ RÄTT VÄG. Mästarinna i fjol - och mästerlig form även i år?

Amerikanska tennisstjärnan Jennifer Capriati var nöjd efter sin inledningen på Franska mästerskapen.

- Jag har laddat och sparat min bästa tennis för det här. Förhoppningsvis kan jag nå de höjdpunkter som jag planerat, sade 26-åringen efter 6-3, 6-4 mot landsmaninnan Marissa Irvin i första omgången.

Capriati vann i fjol både Australian Open och Franska mästerskapen på sin väg mot platsen som världsetta vid årets slut.

BJÖRKMANS BANEMAN UTE. Han slog ut Jonas Björkman i första omgången. Men i nästa runda tog det roliga slut för ryske kvalspelaren Andrej Stoljarov.

Förstaseedade australiern Lleyton Hewitt vann med 4-6, 7-6 (7-5), 6-0, 7-5.

Även andraseedade Marat Safin är vidare till den andra omgången. Ryssen slog fransmannen Michael Llodra med 6-4, 2-6, 7-6 (9-7), 6-4.

INGET DC FÖR AGASSI. Amerikanske stjärnan Andre Agassi kommer inte att ändra sitt beslut att inte spela i Davis Cup.

- Jag uppskattar att killarna vill ha mig tillbaka i laget, men jag tänker inte ändra mig bara sådär.

USA möter Frankrike i semifinalen i september och hoppas att Agassi vill ställa upp eftersom matcherna spelas på grus på Roland Garros - där den förre världsettan är hemtam. Han vann Franska mästerskapen 1999 och har spelat final ytterligare två gånger.

- Men det skulle inte kännas rätt för mig. Och det vore inte rätt mot dem. Killarna har gjort ett jättejobb som tagit sig till semifinal. Jag har inget mer att ge i Davis Cup, säger Agassi.

Mer att ge har han däremot i Franska mästerskapen. På onsdagen vann Agassi enkelt i den första omgången - 6-3, 6-3, 6-1 - mot fransmannen Eric Prodon.

FOTBOLLSUPPORTER. Kamerun har fått en stor supporter inför fotbolls-VM.

Till sin första match i Franska mästerskapen dök amerikanska tennisstjärnan Serena Williams upp i en utstyrsel som påminde väsentligt om Kameruns omdiskuterade, ärmlösa fotbollsdräkter.

Förklaringen till den gröna överdelen över de röda shortsen och de uppdragna gula fotbollsstrumporna?

- Företaget som gör mina tennisdräkter gör också dräkterna för det kamerunska fotbollslandslaget, sade Williams - som pratade mer om kläder än om sin enkla seger (6-3, 6-0) över slovakiskan Martina Sucha.

- Jag är riktigt nöjd att få bära det här, och jag ska följa Kamerun under fotbolls-VM. Jag träffade flera av spelarna under OS i Australien. Det är Afrikas bästa lag, och det verkar som om alla har de som favoritlag vid sidan av sitt eget land.

KOURNIKOVA UT DIREKT. Ny match, ny turnering.

Men samma gamla visa.

Den upphaussade ryskan Anna Kournikova, som skapat sig ett namn mer tack vare sin utstrålning är sitt tennisspel, åkte ut redan i första omgången av Franska mästerskapen.

20-åringen föll mot australiskan Christina Wheeler, som fått ett wild card till Roland Garros.

Kournikova har fortfarande inte vunnit en enda turnering på WTA-touren och har dessutom rasat till 53:e plats på rankingen på grund av problem med skador.

MÅNGA TESTER. US Opens officielle läkare Brian Hainline har kritiserat tennisen för att inte genomföra tillräckligt många dopningstester på sina aktiva.

Men kritiken - framför i facktidningen Tennis Week - lär inte gälla Franska mästerskapen. Där genomförs över 100 dopningstester under de två Grand slam-veckorna, meddelade Roland Garros-organisationen på onsdagen. Testerna är slumpvisa under de första omgångarna men obligatoriska för alla spelare som når fjärde omgången.

TT