Thomas Johansson missar US Open

Nya besked i dag - axelskadan för allvarlig: Det känns tyvärr inte så bra

SPORTBLADET

På måndag inleds US Open - utan Thomas Johansson.

Den regerande Australian Open-mästaren, tvingades på onsdagen ta beslutet att tacka nej till årets sista Grand Slam-turnering.

- Det känns tyvärr inte så bra, jag har samma känsla i axeln som jag hade i USA säger Johansson till TT.

Thomas Johansson kommer inte till start i årets sista Grand Slam-turnering.

Svensken har fört en kamp mot tiden för att hinna bli frisk till turneringen som inleds i New York på måndag nästa vecka. På onsdagen gjorde han ett slutgiltigt test på en utomhusbana på Lidingö.

- I dag skulle vi prova att serva lite hårdare och då blev det som det blev. Det smärtar tillräckligt mycket för att jag inte ska kunna spela till 100 procent.

Efter drygt en och halv timmes träning tog han beslutet att ställa in resan.

Uppkom i Toronto

- Det var synd för jag var väldigt positiv ända tills det här hände. Vi har gjort tester som visat positiva resultat men...

Smärtorna i axeln uppkom för några veckor sedan i samband med Masters-turneringen i Toronto i månadsskiftet juli/augusti.

Efter att ha åkt ut i andra omgången i Cincinnati, tvingades den svenske tennisspelaren lämna återbud till ATP-turneringen i Indianapolis.

I stället åkte han hem för undersökning och rehabilitering.

- Det är en sena i ett fäste i skuldran som töjts ut, säger Davis Cup-läkaren Per Renström, som undersökt Johansson.

I stället för spel i New York kommer nu svensken att göra ytterligare en magnetröntgen i Stockholm inom kort.

- De ska tydligen ha en magnetkamera som kan ta ännu bättre bilder. Efter det kan de bedöma om vad som ska göras, om det blir ytterligare vila eller ingrepp.

Svenskmörker

Är det aktuellt med en operation?

- Jag vet inte, det är ju en överansträngning och jag vet inte riktigt vad de ska göra, nu har jag ju vilat i två veckor, vi får avvakta magnetröntgen.

För Johansson är det naturligtvis ett tungt bakslag, US Open, som avgörs på hardcourt, är en av svenskens favoritturneringar, han har två gånger varit i kvartsfinal och hade bland tre matchbollar mot Mark Philippoussis, Australien, i kvartsfinalen 1998.

Men det ser inte bara mörkt ut för Johansson utan även för svenskarna i övrigt inför US Open.

Thomas Enqvist tvingades lämna återbud till ATP-turneringen i Long Island som avgörs den här veckan på grund av förkylning. Magnus Norman åkte ur redan i andra omgången i samma turnering.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM