Mats Wilander ny svensk DC-kapten

”Jag hoppas kunna fullfölja mina företrädares lysande arbete”

SPORTBLADET

Mats Wilander har utsetts till ny kapten för det svenska Davis Cup-laget.

Foto: ap
Mats Wilander tar över efter Calle Hageskog.

Svenska Tennisförbundet meddelade i dag i ett pressmeddelande att man har anställt förre världsettan Mats Wilander som ny kapten för det svenska Davis Cup laget. Mats tillträder i januari 2003.

- Det är med stolthet och glädje jag kan presentera Mats Wilander som ny kapten

för vårt framgångsrika Davis Cup lag, sade Svenska Tennisförbundets ordförande Jan Carlzon på plats i New York.

- Tillsammans med Björn Borg och Stefan Edberg tillhör Mats 3 av Sveriges 10 främsta idrottsmän de senaste 25 åren. Att få Mats erfarenhet och kunskap om vad som krävs för att nå den absoluta toppen är en ovärderlig tillgång för tennissporten i Sverige, kommenterar Jan Carlzon.

”Vill behålla sammanhållningen”

Mats Wilander som var världsetta 1988, har vunnit 8 titlar i Grand Slam varav 7 i singel samt medverkat i 7 Davis Cup finaler med 3 segrar. Totalt har Mats spelat 52 singelmatcher i Davis Cup (36 segrar). Under 2001 arbetade Mats Wilander som personlig tränare till Marat Safin, Ryssland.

- Jag hoppas kunna fullfölja det lysande arbete som mina företrädare Hasse (Olsson), Jonte (Sjögren) och Calle (Hageskog) har genomfört. Vad som blir en av de stora utmaningarna är att bibehålla den unika sammanhållningen som funnits i DC-laget ända sedan mina aktiva år på 80 och 90-talen, säger tillträdande ”DC-generalen” Mats Wilander i pressmeddelandet från Svenska Tennisförbundet.

aftonbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM