Norman vann svenskmötet

Klar för semifinal i Tokyo

SPORTBLADET

Magnus Norman är definitivt på väg tillbaka till tennistoppen.

I Tokyos ATP-turnering slog han Magnus Larsson i kvartsfinalen med 7-6 (7-5), 7-5.

- Självklart är jag mycket glad, säger Norman.

- Vi har aldrig mötts i en ATP-turnering tidigare, men vi känner varandras spel väl (har tränat tillsammans) och matchen kunde ha gått hur som helst. Jag hade tur i tiebreaket, säger Norman.

Förklaringen till att matchen blev så jämn hittar Norman i servandet.

- Vi båda servade bra så det var svårt att bryta varandras servegame. Det var en bra match, god stämning på plan så vi är båda glada och nöjda med den här veckan.

Han säger att han spelat bra tennis hela veckan i Tokyo, som han kom in i via kvalspel.

Det är över ett år sedan som Magnus Norman, 26, opererades för sin höftskada. I februari i år gjorde han comeback på tennisplanerna, men har haft en jobbig väg tillbaka. Han var nere på 200:e plats på rankingen som sämst och är nu på 120:e plats.

Som bäst tidigare har han en kvartsfinalplats i Båstad i somras.

- Jag spelade inte tennis på sju månader. Men det var svårare än jag trodde att komma tillbaka, det har varit en tuff tid. Nu har jag lagt det bakom mig och ser bara framåt.

Att han spelar så bra just nu, förklarar han med:

- Jag har mycket självförtroende och rör mig bra på banan. Den här veckan har jag också servat bra och har tagit många poäng med serven.

- Kroppen känns också bra, vilket gör att jag nu verkligen tror att jag ska kunna spela bra tennis varje vecka och att jag ska kunna få en bra avslutning på säsongen.

I sin första semifinal för året får han möta Vincent Spadea, USA, som slog Feliciano Lopez, Spanien, med 6-3, 6-0.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM