Vinciguerra klar för Stockholm Open

”Jag behöver matcher – det var bara skönt att få kvala”

SPORTBLADET

Han har haft ett bedrövligt år – men nu hoppas Andreas Vinciguerra att det har vänt.

I dag kvalade skåningen in till Stockholm Open.

- Jag behöver många matcher, och med facit i hand var det bara skönt att få kvala, säger han.

Foto: ap
Klar för huvudturneringen.

Andreas Vinciguerra slutade förra året som nummer 33 i världen. 21-åringen har under flera säsonger bankat på porten till toppen och spåtts en framtid i världseliten.

Men framgången kom av sig.

Hade ryggproblem

Vinciguerra inledde säsongen uselt. Sedan kom skadorna - en bruten hand och ryggproblem. Hans facit på ATP-touren i år är en ynka seger. Rankingen har fallit till plats 147.

- Det har gått tungt hela året. Motgångarna gjorde att jag inte var lika hungrig, säger Vinciguerra.

Men med en ny tränare har glöden kommit tillbaka. Sedan några veckor tränas Andreas Vinciguerra av förre spelaren Mikael Tillström. Tillström tvingades lägga av på grund av efterhängsna skador och sadlade om till tränare. De två har ändrat Vinciguerras träningsupplägg och försöker hitta ett offensivare spel.

”Pim-Pim” vidare

- Han har fått mig att hitta tillbaka, nu är det kul att spela igen. Vi trivs bra och jag behövde ett byte, säger ”Vinci”.

Och förändringen ser ut att ha gett resultat. I dag slog Andreas Vinciguerra Johan Settergren i två raka set, 6-3, 7-6 och tog en av de fyra kvalplatserna in i Stockholm Open.

Ytterligare fyra svenskar hade tagit sig till kvalfinalerna. Joachim ”Pim-Pim” Johansson vann en rysare över holländaren Edwin Kempes, 6-7, 7-6, 7-6.

Magnus Larsson tog första set mot John van Lottum med 7-6, men holländaren vände och vann de två följandelätt. Pierre Berntson var chanslös mot slovaken Karol Beck som vann i två raka set, 6-2, 6-1.

Thomas Enqvist, Robin Söderling, Thomas Johansson, Jonas Björkman och Magnus Norman var sedan tidigare klara för huvudturneringen som startar i dag.