Blev utbuad – då grät Serena

”Det var en tuff publik där ute - mycket tuff”

1 av 2 | Foto: getty images
Serena Williams blev utslagen av belgiskan...
SPORTBLADET

Ingen Williams i en Grand Slam-final.

Då är det bara Serena som gråter i tennisvärlden.

- Det är trist när publiken buar mellan servarna, säger en utbuad och gråtande Serena Williams efter förlusten (2-6, 6-4, 5-7) mot Justine Henin-Hardenne i Franska Öppna.

Det var vid ställningen 30-0 och 4-2 i avgörande set till Serena Williams, 21, som publiken på Roland Garros knäckte världsettan.

Då ifrågasatte Williams för andra gången en tveksam boll. Hon fick den sig tilldömd och samtidigt publiken mot sig. En skakad Williams tappade fyra poäng i rad, sin serve till 4-3 och så småningom matchen med 5-7.

Hade gråten i halsen

- Det var en tuff publik där ute. Mycket tuff, säger Serena på presskonferensen med gråten i halsen.

Hon tvivlar på att publikens reaktioner har med spänningen mellan USA och Frankrike att göra.

- Att jag är amerikanska tror jag inte har nånting med det här att göra. Ibland vill de bara att underdogen ska vinna, säger Williams.

Segersviten bruten

Därmed är Serena Williams fantastiska svit på 33 segermatcher och fyra turneringssegrar i Grand Slam bruten. Det blir andra Grand Slam-finalen av de åtta senaste utan någon av systrarna Williams på plan.

I stället blir det Belgien mot Belgien i damfinalen på Roland Garros i morgon. Serenas banekvinna Justine Henin-Hardenne, 21, ställs mot landsmanninan Kim Clijsters, 20 på söndag.

- Säkert en av de härligaste segrarna i min karriär. Det här är helt otroligt för Belgien som nation, säger Henin-Hardenne, som tyckte att publiken var underbar, men ibland gick till överdrift.

- Det stämmer att det ibland blev lite för mycket.

I den andra semifinalen slog Clijsters ut ryskan Nadia Petrova med 7-5, 6-1.

Systrarna Williams finalstatistik

Johan Flinck