”Konstigt att ingen reagerat”

Daniela Hantuchova väger 51 kilo och är 181 cm lång

SPORTBLADET

De nya bilderna på Daniela Hantuchova är skrämmande.

Slovakiskan har bantat och väger i dag endast 51 kg – trots att hon är över 181 cm lång.

– Annars är trenden inom damtennis att det ska vara mycket muskler och vikt bakom slagen, säger Åsa Svensson, Sveriges enda damstjärna i tennis.

Foto: GETTY IMAGES
TRÅDSMAL Kilona har rasat av Daniela Hantuchova. Hon var mycket kraftigare tidigare, men väger i dag bara 53 kilo.

Damtennisen har gått framåt otroligt mycket de senaste åren. Profiler som Hingis, systrarna Williams, Henin och Mauresmo har gjort att fokuseringen på sporten ökat och att stjärnorna fått samma status som de bästa på herrtouren.

Den senaste tiden handlar snacket inte om resultat – utan slovakiskan Daniela Hantuchovas kropp.

Världsnian har blivit trådsmal – på gränsen till utmärglad.

Tappat mycket vikt

– I fjol var hon mycket bitigare och kraftigare. Jag vet inte vad som hänt. Men hon har inte varit lika bra som tidigare och kanske har vikten något att göra med det, säger Maria Strandlund, tennisexpert.

Bilderna på Daniela Hantuchova togs i går i samband med träning inför grästurneringen i Eastbourne.

I tighta shorts och sports-bh tränade slovakiskan.

Enligt brittisk media väger Daniela Hantuchova 51 kilo. Kanske inte onormalt för en normal-lång tjej. Men Daniela Hantuchova är över 181 cm och bör väga runt 15 kilo mer.

”Verkar må bra”

– Jag tycker det är konstigt att någon inte har reagerat. Men man vet inte vad som ligger bakom Hantuchovas viktminskning. Jag har sett henne spela nu i vår och då har jag inte märkt några problem, säger Åsa Svensson och fortsätter:

– Hade hon lidit av någon sjukdom hade hon inte kunnat spela på den nivå hon gör. Jag vet även att hon spelat två matcher samma dag och det går inte om man inte mår bra.

En annan teori bakom Daniela Hantuchovas nya slimmade look är de ökade kraven på tjejernas utseende.

– Jag hoppas inte att unga tennistjejer tar efter Daniela Hantuchovas. I dag i tennistoppen är de flesta kraftiga och har mycket muskler. Jag tror hellre på den träningsmetoden och kroppsformen, säger tennisspelaren Åsa Svensson.

Tomas Ros