Robin Söderling vidare i Wimbledon

18-åringen klar för tredje omgången efter imponerande vändning

SPORTBLADET

Han har kallats svensk tennis framtid.

I Wimbledon visar Robin Söderling varför.

18-åringen är klar för tredje omgången efter 3-1 i set mot belgaren Gilles Elseneer. 

- Det här hade jag verkligen inte väntat mig, säger han till TT.

vilken vändning Robin Söderling var illa ute mot belgaren Gilles Elseneer, men efter en imponerande vändning kunde 18-åringen ta sig vidare till tredje omgången av Wimbledon.

Söderling, som fick kvala in till Wimbledon, började skakigt ute på bana 14. Han såg nervös ut och tappade första set med 2-6.

Även i andra set såg svensken ut att vara tagen av stundens allvar. Han blandade dödande slag med riktigt enkla missar. Söderling hade chansen att serva hem setet vid ställningen 5-3, men förlorade möjligheten efter några slarviga misstag och ett dubbelfel.

Stark i tiebreak

Men sedan visade Robin Söderling att svensk tennis har en framtid. Han hamnade i underläge med 1-5 i tiebreak – då plockade 18-åringen fram storspelet. Söderling vann med 10-8 efter att ha visat imponerande kyla i sitt grundspel.

Söderling och Elseneer hade mötts en gång tidigare innan dagens match, i kvalet till US Open förra året. Den gången var svensken starkast och vann med 3-2 i set.

Och historien skulle upprepa sig i dag.

I tredje set var Söderling i gång på allvar. Han slog fler och fler vinnare och dominerade när han satte sin förstaserve. Han bröt Elseneer i tredje gamet och höll sedan sin serve och vann med 6-4.

Söderling fortsatte på samma väg i fjärde set. Två genombrott räckte till seger med 2-6, 7-6, 6-4, 6-3 och avancemang till tredje omgången. Där väntar troligtvis hemmahoppet Tim Henman – en minst sagt tuff uppgift.

Före Wimbledon var Robin Söderling 152:a i världen.

  - Men nu börjar jag i alla fall närma mig hundrastrecket. Snart kanske jag slipper kvalet i Grand slam-turneringarna. Det är inte omöjligt, säger han.

Anders Bäckström