Björkman och Vinciguerra vidare i US Open

Björkman: Det gick lättare än jag förväntat mig

SPORTBLADET

NEW YORK

Magen krånglade - liksom serven - och även motståndaren.

Ändå blev det en lätt resa för Jonas Björkman till andra omgången i US Open, seger i tre raka set mot Filippo Volandri.

- Det gick lättare än jag förväntat mig. En skön inledning på turneringen att få en sådan här enkel match, det är inte ofta, säger Björkman.

Han blev förste svensk att ta sig vidare i US Open och han gjorde det på ett övertygande sätt. För även om inte allt fungerade så räckte det gått och väl. På knappt 1.5 timme hade Björkman skickat ut Volandri ur turneringen och tagit sig själv till andra omgången.

- Han har inte spelat så mycket på hardcourt och det tänkte jag dra nytta av. Sedan visste jag också att han hade ganska dålig teknik i sin serve. Jag ville stressa honom så att det kunde bli en del dubbelfel, sade Björkman. Det blev det också, närmare bestämt nio stycken.

Då gjorde det inte så mycket att Björkmans egna serve själv var långt ifrån hundraprocentig - eller magen.

Inte ens när Volandri protesterade som värst mot domsluten förlorade Björkman greppet om matchen.

- Serven var upp och ned men jag försökte att inte fundera på det för mycket utan bara fortsätta och spela.

Förhoppningsvis bättre

- Förhoppningsvis blir den bättre och bättre. När det gäller magen så har jag känt mig sådär. Jag brukar ha problem med värmen och fuktigheten här och ville inte bränna för mycket energi, berättar Björkman.

Han har precis klappats om av John McEnroe i omklädningsrummet som önskat honom lycka till i fortsättningen.

Och fortsättningen blir också annorlunda mot vad han tänkt sig. För det stora hindret för svensken var inte tänkt att bli italienaren Volandri. I stället var det Sebastien Grosjean i andra omgången, rankad nia i världen och i semifinal i Wimbledon tidigare i år.

En fransman med några av de snabbaste benen på tennistouren och 3-1 i inbördes möten mot Jonas Björkman.

Det hindret försvann dock tack vare Ramon Delgado. Paraguayanen skickade ut Grosjean ur turneringen och ordnade samtidigt ett möte med Björkman i andra omgången.

- Det var överraskande men jag föredrar Delgado. Grosjeans kapacitet är enorm, Delgado kan spela jättebra men samtidigt kan han inte ligga på den nivån som Grosjean när han är som bäst.

Agassi för Vinciguerra?

Desto tuffare lär det bli för Andreas Vinciguerra.

Efter en maratonmatch mot amerikanen Robert Kendrick: 7-6 (7-4), 6-7 (2-7) 7-5, 1-6, 6-1 väntar nu förmodligen en betydligt mera välkänd amerikan, Andre Agassi.

Agassi, seedad etta i turneringen, jagar sin tredje titel i US Open, första hindret på vägen dit är spanjoren Alex Corretja, seger där och han får möta Vinciguerra.

Tobias Österberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM