Grym förlust för Norman i natt

”Jag har aldrig varit med om något liknande”

SPORTBLADET

Underläget höll på att vändas till seger, motståndaren hade kramp och Norman hade matchboll.

Men när väl allt var över så hade Jean-René Lisnard segrat. Och sättet han gjorde det på kunde knappast vara grymmare för Norman.

Få tennisspelare har haft det så tufft som Magnus Norman. På torsdagsmorgonen svensk tid kom nästa smäll, den tog 3.41 timmar men kommer att sitta kvar mycket längre än så.

Setsiffrorna blev till slut 2-6, 2-6, 7-6 (7-4) 6-0, 6-7 (4-7) och de sade egentligen allting. För Norman själv fanns inte mycket att säga:

- Jag var ganska säker på att vinna, jag har aldrig varit med om något liknande.

För det som började så illa, såg ut att gå mot en mirakulös vändning. Men när det väl var över så satt Magnus Norman ensam i omklädningsrummet, det enda han tog med sig från banan var en av karriärens tyngsta förluster.

Han hade spelat två olika matcher, i de första två seten såg det ut som så många gånger tidigare de senaste två åren: Norman i statistens roll, motståndaren i huvudrollen. Sedan kom vändningen, för när Norman tog hem tredje set såg det ut som början på något stort.

Stort spel

I fjärde set vred han tillbaka klockan tre år tillbaka, det var då Norman var som bäst, det var då han nådde final i Paris och det var då han ett tag rankades etta i världen.

Det setet tystade tvivlarna - men inte Lisnard.

Fransmannen som funnits med på ATP-touren i fem år men aldrig gjort något större väsen av sig stred in i det sista.

Slutet såg också ut att komma vid ställningen 3-3 i avgörande set. Det var då Lisnard hade sådan kramp i låren att han knappt kunde stå upp, än mindre spela tennis. Läkare fick kallas in och fransmannen fick behandling.

- Det finns inget som är svårare än att spela mot någon som är skadad eller sjuk, någon som bara kan chansa.

Norman fick ändå sin chans, vid ställningen 5-4 kom matchbollen Norman väntat på, den försvann dock lika snabbt.

Stående ovationer

I stället blev det ombytta roller två game senare, Norman räddade två matchbollar men när Lisnard fick tre nya möjligheter i tiebreaket behövde han bara två, sedan var det över.

- I femte set servade jag alldeles för dåligt, samtidigt som han gick in och fläskade på, sade Norman.

En timme tidigare hade han och Lisnard fått stående ovationer när de klev av banan.

Men det var garanterat bara en av spelarna som njöt av dem.

TT