Tennisstjärnornas syster mördades

Venus och Serenas storasyster sköts till döds i LA

SPORTBLADET

NEW YORK.

Tennisstjärnorna Serena och Venus Williams storasyster sköts i går ner på en gata i Compton.

Yetunde Price, 31, dog senare på ett sjukhus i Los Angeles.

– Jag hörde ett dussin skott, säger grannen Robert Miller.

Yetunde Price, 31, befann sig i en SUV, en minivan, tillsammans med en man strax efter midnatt i går, lokal tid, utanför ett hus i stadsdelen Compton.

– På något vis hamnade de i en konfrontation med lokalinvånarna, säger vice sheriff Richard Pena till Sportbladet.

En polispatrull i närheten säger att de hörde två skott. Grannen Robert Miller berättar att han tyckte sig höra ”ett dussin” skott.

Känt droghus

Polisen trodde att den misstänkte mördaren fanns inne i huset och omringade huset till klockan sex på morgonen, då man kom fram till att det var tomt.

Grannar säger till Fox News att hon mördades utanför ett känt ”droghus” befolkat av missbrukare sedan sex till åtta månader tillbaka.

Price var skild trebarnsmor, registrerad sjuksköterska och hade en fil kand i affärsmanagement, enligt WTA-tourens handbok. Hon bodde Corona, cirka fem mil från Compton, och arbetade som personlig assistent till sina berömda systrar.

Price var den äldsta av fem i syskonskaran Williams som växte upp i fattiga Compton, där brottslighet och fattigdom är vanligare än i övriga Los Angeles.

Systrarna Serena och Venus blev världens bästa tennisspelare och deras bror blev doktor. Det har beskrivits som en framgångssaga.

Tennisstjärnorna var i går på väg till Los Angeles. Venus befann sig i New York när hon fick det tragiska beskedet. Serena var i Toronto, Kandada, och spelade in en tv-serie.

De två deltog inte i US Open nyligen på grund av skador, men möttes i Wilmbledonfinalen då Serena vann.

Skjuten i bröstet

– Det här är extremt förkossande nyheter, säger Yetundes granne Raymond Baine till CNN. De var en väldigt sammansvetsad familj.

Enligt polisen blev Price skjuten i bröstkorgen. Polisen bekräftar att en 24-årig man har gripits i dag , misstänkt för mordet. Det uppger nyhetsbyrån AP.

Fredrik Virtanen