Federer vann Masters Cup i tennis

”En av mina bästa matcher i livet”

SPORTBLADET

Han har haft sin bästa tennissäsong hittills i karriären.

Slutet på den kunde heller inte bli bättre - finalseger mot Andre Agassi i Masters-slutspelet i Houston.

Varken regn eller Agassi kunde till slut stoppa 22-årige Roger Federer från att ta hem finalen. Han gjorde det också överlägset, 6-3, 6-0, 6-4.

- Det är en av mina bästa matcher i livet. När det gäller säsongen så är jag väldigt nöjd, Masters och Wimbledon är mina två favoritturneringar.

För under 2003 blev de två turneringarna de största ögonblicken i en rad med höjdpunkter. I somras besegrade han Mark Philippoussis, Australien, i Wimbledon-finalen och tystade de kritiker som hävdat att han inte riktigt hade nerver för att vinna en stor turnering.

I Masters-slutspelet har han visat varför han anses just nu som den mest kompletta spelaren på ATP-touren. Han besegrade Agassi två gånger, först i gruppspelet och därefter i söndagens final, han slog ut världsettan Andy Roddick i semifinal och vann dessutom sina matcher mot Juan Carlos Ferrero och David Nalbandian.

- Det har varit en härlig vecka för mig, jag hamnade i den tuffaste gruppen men lyckades vinna mot de här toppspelarna.

Men det gäller inte bara veckan utan hela året. Federer som tränas av svensken Peter Lundgren har i år vunnit 78 matcher och bara förlorat 17 stycken.

- Det har varit ett otroligt år, sju titlar, min första Grand slam-seger och dessutom rankad som nummer två i världen.

I söndagens final tappade han aldrig koncentration, varken under det 2,5 timmar långa regnavbrottet eller när hemmapubliken skrek som mest från läktaren.

Han bröt Agassis serve fem gånger och efteråt sade amerikanen det som alla andra sett från läktaren:

- Han förtjänade att vinna, Roger har spelat perfekt tennis hela veckan.

Segern gör att han klättrar förbi Ferrero på rankingen och är precis i hälarna på ettan Roddick. Den gav honom 11,5 miljoner kronor i plånboken och nycklarna till en ny Mercedes.

Och tröttnar han på den bilen så kan han variera sig med den BMW han vann i samband med München-turneringen tidigare i år.

TT-DPA