Nya modechocken

Hantuchova spelar i genomskinligt linne

SPORTBLADET

Här är tennisvärldens senaste modechock - slovakiska stjärnan Daniela Hantuchovas genomskinliga linne.

- Mer utmanande kan det inte bli. Då har man passerat gränsen, säger Sofia Arvidsson, Sveriges mest lovande damtennisspelare.

Foto: ap
Daniela Hantuchova.

Världsstjärnan Serena Williams har väckt stor uppmärksamhet med sina utmanande kreationer. I US Open för två år sedan spelade hon i en svart brottardräkt med guldglitter.

Ryskan Anna Kournikova har blivit världsberömd - inte för sina tennisframgångar, utan för sitt utseende och sina sexiga tävlingsdräkter.

Nu är det slovakiskan Daniela Hantuchovas, 20, tur att avfärda tennisen som en konservativ sport.

I matchen mot Maria Shaparova i en turnering i Tokyo visade Daniela Hantuchova upp det senaste i den numera modetokiga tennisvärlden - en röd topp och genomskinligt linne.

- Det ser ut som en baddräkt. Inte så himla snyggt faktiskt, säger Sofia Arvidsson.

Den unga Hantuchova, rankad 32:a i världen, har redan gjort sig känd som en spelare som dyker upp på tennisplanen med uppseendeväckande kläder - där mode går långt före funktion.

Sponsorernas värld

- Det är ofta sponsorerna som bestämmer och trycker på. Men så länge spelaren själv trivs i kläderna, tycker jag inte att det är ett stort problem.

- Samtidigt är det inte bra om det uppmuntrar unga tjejer att klä sig så. Det vore bättre om uppmärksamheten riktades mot det som händer på banan, säger Sofia Arvidsson.

Hur vågat kan tennismodet bli?

- Gränsen är nog nådd nu. Men vill man tjäna pengar är det tydligen ett bra sätt att klä sig vågat, säger Sofia Arvidsson.

Stefan Persson