McEnroe varnar för Sverige i Davis Cup

”De blir extremt farliga”

SPORTBLADET

LOS ANGELES

Segern över regerande Davis Cup-mästarna Australien har gjort Sverige till en fruktad tennisnation igen. USA:s förbundskapten Patrick McEnroe varnar för motståndet i den kommande kvartsfinalen.

– Sverige blir extremt farliga, säger han.

Att Thomas Enqvist och Jonas Björkman skulle kunna rubba hårdservande Mark Philippoussis i singlarna trodde inte många på. Ännu färre gav Björkman och Joachim ”Pim-Pim” Johansson någon chans i dubbeln mot meriterade Todd Woodbridge och Wayne Arthurs. Och att Sverige skulle sluta som segrare hade absolut ingen räknat med - allra minst USA.

– Det var en riktig skräll, säger USA:s singelankare Andy Roddick. Sverige blir tufft eftersom de har erfarenheten och kan ändra i laguppställningen, säger han.

USA har 7–3 i inbördes statistik mot Sverige. Senaste mötet, i Göteborg 1997, slutade dock med rena förnedringen från svensk sida. Trots världsstjärnor som Pete Sampras i laget föll USA med 0–5.

– Jag tror inte mina spelare minns det, säger McEnroe.

Med segern över Australien i ryggen är både han och Roddick övertygade om att den kommande matchen mot Sverige på hemmaplan kommer att sluta annorlunda.

– Med tanke på vad vi presterade den här helgen känns det bra. Och det faktum att vi får välja underlag är viktigt, säger han.

Magnus Sundholm