Navratilova spelar dubbel på Stadion

"Den största någonsin"

SPORTBLADET

STOCKHOLM

För första gången någonsin spelar Martina Navratilova tennis i Sverige. När Nordic Light Open avgörs på Stockholms Stadion 2-8 augusti finns 47-åringen med i dubbel.

Foto: AP
Levande legend Martina Navratilova, världens mest meriterade tennisspelare genom tiderna, spelar i Sverige för första gången någonsin då WTA-turneringen Nordea Nordic Light Open spelas på anrika Stockholms Stadion 2-8 augusti.

Tjeckiskan, som numera är amerikansk medborgare, avslutade karriären för tio år sedan men har sedan dess gjort inhopp i turneringar runt om i världen, främst i dubbel.

  Kommande vecka finns hon med i Franska mästerskapens singelturnering, 20 år efter hennes senaste seger i Paris.

  Men i sommar kommer hon alltså till Stockholm för spel i Sveriges första WTA-turneringen. Nordic Light Open flyttas runt mellan de nordiska länderna och efter två år i finska Esbo är det Sveriges tur att stå som arrangör.

  "Martina Navratilova är den största damtennisspelaren genom alla tider. Att hon kommer till Nordic Light Open var det absolut bästa som kunde hända för tennisfesten på Stadion i sommar", säger svenske spelaren Åsa Svensson.

  Under sin karriär har Navratilova vunnit 58 Grand slam-titlar, varav 18 i singel.

TT-Sportbladet

58 Grand Slam-titlar