15-åring knockade ut Venus Williams

Jätteskrällen i Paris ett faktum

1 av 2 | Foto: AP
Skrällvinnare. Sesil Karatanttjeva – lägg det namnet på minnet. 15-åringen slog ut tennisstjärnan Venus Williams i Paris med 2–1 i set.
SPORTBLADET

Här är jätteknallen som det pratas om i Paris

15-åriga bulgariskan Sesil Karatanttjeva knockade världsnamnet Venus Williams med 2–1 i set.

– Jag hade aldrig hört talas om henne före den här matchen, nu vill jag bara åka hem, sa en närmast chockad Williams efteråt.

Elfteseedade Williams anlände till presskonferensen efter mötet med Sesil Karatanttjeva och försökte att förklara vad det egentligen var som hände ute på planen.

Efter 52 egna tekniska fel, sju dubbelfel på serven, nio förlorade game och endast nio vunna direkt dödande slag tvingades den amerikanska stjärnan konstatera sin karriärs kanske allra värsta förlust.

Karanttjeva vann med 6–3, 1–6, 6–1.

– Jag är väldigt besviken, men samtidigt känner jag att om jag bara hade spelat tio procent bättre så hade jag vunnit, sa Serena.

Venus – som var i Paris-final 2002 – anlände till gruset vid Roland Garros med siktet inställt på att försöka spela hem sin femte Grand Slam-titel, den första sedan 2001....i stället bokade hon snabbt om sina planer.

– Jag har ingenting mer att göra här. Jag vill hem, sa den kända tennissystern och packade för att åka hem till Florida.

Vid samma podium presenterade sig samtidigt ett namn det på allvar är dags att lägga på minnet. 98-rankade Karatanttjeva vann junior-titeln i Paris i fjol och vann tidigare i veckan sin allra första match i Grand Slam-sammanhang.

Efteråt var 15-åringen ödmjuk.

– Hon spelade inte sin bästa tennis. Jag tycker definitivt inte att det var den Venus Williams jag brukar se på tv – men jag gav allt jag hade och jag gillar att jag vann, oavsett hur matchen var.

När den unga bulgariskan tittade till sin mobiltelefon hade hon redan över 20 missade samtal. Skrällen kommer att ge stort eko runt om i tennisvärlden.

– Jag var ganska nervös med alla människor som var där och tittade på mig, men till slut blev det något bra av det.

Anders Burström