Seger direkt för Roger Federer

Vann öppningsmatchen i Masters

SPORTBLADET

Skadad i en månad, underläge i avgörande set – men seger ändå.

Ingenting verkar kunna stoppa den suveräne schweiziske världsettan Roger Federer.

I öppningen av Masters-slutspelet i tennis i Shanghai besegrade han David Nalbandian, Argentina, med 6–3, 2–6, 6–4. Trots att allt såg hopplöst ut i tredje set då han låg under med 1–3.

– Det här är ett av mina bästa ögonblick i karriären. Ska jag vara ärlig så hade jag inga som helst förväntningar när jag kom hit. Att komma tillbaka från den värsta skada som jag har haft och vinna en match i slutspelet – ja, det är något extra, sade 24-åringen.

Han har varit borta den senaste månaden på grund av trasiga ligament i fotleden och gick på kryckor så sent som för två veckor sedan. Men trots den bakgrunden kunde den sexfaldige Grand Slam-vinnaren ta hem sin första match. I den andra matchen i Federers grupp besegrade Ivan Ljubicic, Kroatien, argentinaren Guillermo Coria i två raka set.

Även dubbelslutspelet avgörs samtidigt och Jonas Björkmans och Max Mirnyjs, Vitryssland, värsta konkurrenter började med en förlust då det amerikanska brödraparet Bob och Mike Bryan föll mot Wayne Arthurs/Paul Hanley, Australien, med 1–2 i set.

Björkman/Mirnyj spelar sin första match på måndagen.

TT