Martina Hingis satsar på tennis igen

SPORTBLADET

Tisdagens bomb i världstennisen:

Martina Hingis satsar på en comeback.

– Jag har saknat utmaningen, säger hon.

Den 25-åriga schweiziskan vann fem Grand Slam-titlar mellan 1996 och 1999. Totalt vann hon 76 titlar i singel och dubbel.

16 år och sex månader gammal blev damtennisens yngsta världsetta hittills. Då hade hon redan vunnit Australian Open, Wimbledon och US Open.

Men den hårda belatsningen redan i tonåren satte snart sina spår. Hingis drabbades allt oftare av skador och i oktober 2002 tackade hon för sig.

Så sent som i februari gjorde hon ett misslyckad försök att återvända till WTA-touren. Hingis fick stryk av tyskan Marlene Weingartner i första omgången i en mindre tävling i Pattaya.

Nu verkar sviterna av den smällen ha gått över.

På tisdagen meddelade Octagon, företaget som sköter marknadsföringen av Hingis, att schweiziskan gör ett nytt försök.

– Jag var aldrig nöjd över att skadorna förkortade min karriär och till slut tvingade mig att sluta. Jag har njutit av tiden utan tennisen och den har gett mig erfarenhet av en annan livsstil. Men jag har har saknat spelet och utmaningen i att tävla på allra högsta nivå. Och jag vill se om jag kan hålla mig frisk och konkurrera med dagens toppspelare, säger Hingis.

Näst efter Steffi Graf och Martina Navratilova är Hingis den som tjänat mest pengar på damtouren. Hon nådde 104 finaler på 118 turneringar mellan 1996 och 2002.

TT