Dubbeltriumf för Jonas Björkman

Nya tennisåret började på bästa sätt

SPORTBLADET

Nytt år, ny vinst – tennisproffset Jonas Björkman kunde inte fått en bättre start på tävlingsåret. Tillsammans med vitryssen Max Mirnyj vann han ATP-turneringen i dubbel i Doha.

Björkman/Mirnyj finalslog belgierna Christoph och Olivier Rochus med 2–6, 6–3, 10–8.

– Max har spelat grymt bra hela veckan, men i dag inledde han med att tappa serven två gånger i rad. Men vi fortsatte vara positiva och jobbade oss in i matchen. De har bra känsla, står bak i banan och är svåra att slå hål på. Hade det varit ett avgörande tredje set som tidigare kändes det som att de inte hade varit nära oss där, men vad som helst kan hända i det nya supertiebreaket. Vi har dock varit starka just där hela veckan, spelat väldigt aggressivt, säger Björkman.

Det var hans första dubbelseger i just Doha.

– Jäkligt rolig av flera skäl. Det är en stor tävling med viktiga poäng på spel, jag har aldrig vunnit här tidigare, och jag tror det här

var precis vad jag och Max behövde efter en svag avslutning på 2005. I och med att vi spelat så bra och varit så starka i våra supertiebreak har vi hämtat tillbaka allt självförtroende med råge, och det var viktigt för att kunna jobba vidare i lugn och ro och bli ännu bättre i år än i fjol, säger Jonas Björkman.

Nu väntar en tävlingsfri vecka för att komma så väl förberedd som möjligt till Australian Open.

Sportbladet –TT