Sofia Arvidsson ute ur Australian Open

Chanslös mot Myskina

SPORTBLADET

Melbourne (TT)

Sofia Arvidsson fick ett tungt uppvaknande från sin sköna tennisdröm på Margaret Court Arena i Melbourne Park.

Efter sex dagar tillsammans med damtourens superstjärnor blev det tvärstopp för Sofia i tredje omgången i Australian Open.

Foto: Bildbyrån

Ryskan Anastasia Myskina, seedad tolva, var skoningslös och vann med 6–3, 6–1.

– Jag är besviken på mig själv för att jag inte fick ut det jag ville av den här chansen. Men i morgon när jag vaknar är jag nog rätt nöjd. Jag har ju aldrig nått så här långt i en Grand Slam, sade Sofia Arvidsson.

– Jag hade inställningen att jag kunde vinna. Men spel i tredje omgången är nytt för min del, medan Myskina varit i den här situationen

vid 20 tillfällen. Hela tiden kände jag att mitt spel aldrig stämde, fortsatte hon.

Började lovande

Anastasia Myskina rankades som världstvåa och vann titeln i Paris 2004 efter den första helryska Grand Slam-finalen någonsin. Men den 24-åriga Moskvatjejen har tappat sedan dess. Efter säsongen 2005, då Myskina bara orkade med en titel av sina totalt tio, var hon för första gången på tre år utanför topp tio. Nu är Myskina som nummer 14 en av sju ryskor bland de 20 främsta i världen.

Med tanke på Sofia Arvidssons övertygande två segermatcher i Melbourne fanns visst blågult hopp i tredje omgången. Det började lovande när Sofia bröt i första gamet, men Myskina kontrade med två snabba break, och kunde serva sig ur knipan i sjunde gamet. 5–2-ledningen var viktig inför fortsättningen.

Ispåsar

Anastasia Myskinas effektiva vinnarslag, totalt 27 under matchen, var den stora skillnaden mellan spelarna. Matchen spelades i över 30 graders värme och Sofia Arvidsson testade att ha ispåsar hängande runt halsen i sidbytet.

– Värmen blev extra jobbig på Margaret Court Arena som är en gryta. Det passade Myskina som gillar att springa och slå tillbaka bollen mycket. Dessutom var det konstiga vindar. Jag fick problem med uppkasten i serven, sade Sofia Arvidsson.

Nu har ryskan 3–0 i segrar, varav två erövrats i Australian Open, i inbördes möten med Sofia Arvidsson. Medan Anastasia Myskina jagar nya segrar i Melbourne får Sofia boka flygbiljetter till de kommande inomhustävlingarna i Paris, Antwerpen och Memphis.

– Men först ska jag käka mammas köttbullar i Halmstad. Jag har varit i Australien sedan den 27 december och det ska bli gott att komma hem, sade Sofia.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM