Hingis åkte ut mot nya världsettan

Clijsters: Hon har verkligen gått framåt

SPORTBLADET

Martina Hingis strålande comeback tog slut i Australian Opens kvartsfinal.

Belgiskan Kim Clijsters vann med 6–3, 2–6, 6–4 och därmed tar hon över förstaplatsen på världsrankingen, en placering som hon hade senast 2003.

Hingis, 25, spelade sin första Grand Slam-turnering på fyra år och har överraskat alla med sitt starka spel. Men den femfaldiga Grand Slam-vinnaren hade svårt med trycket i servarna inledningsvis och tappade till 0–4 i första set.

I andra började hon placera bollarna och tog hem setet trots att hon tappade första gamet. Men Clijsters som inte verkade besväras av den höftskada hon känt av tidigare under turneringen kom tillbaka och hade två matchbollar i tredje som Hingis räddade innan hon vann setet och matchen med 6–4.

– Jag förlorade bara med 6–4 i tredje set mot en spelare som är världsetta på måndag så det är inte så dåligt, tyckte Hingis.

Clijsters som i höstas vann US Open var imponerad över schweiziskans spel.

– Hon har verkligen gått framåt även jämfört med när hon var som bäst, berömde Clijsters som tar över förstaplatsen från Lindsey Davenport som åkte ut mot Justin Henin Hardenne.

I semifinalen ställs Clijsters mot tredjeseedade Amelie Mauresmo, Frankrike, som ganska lätt slog ut schweiziskan Patty Schnyder med 6–3, 6–0. I den andra damsemifinalen ställs Clijsters landsmaninna Henin-Hardenne mot ryskan Maria Sjarapova. Skulle Clijsters och Henin-Hardenne nå finalen blir det en repris på finalen 2004, ett möte som Henin-Hardenne vann.

TT