Söderling med i Davis Cup

SPORTBLADET

Stockholm (TT)

Robin Söderling är tillbaka i det svenska Davis Cup-laget. På tisdagen togs Söderling ut i det lag som ska möta Argentina på bortaplan den 10-12 februari.

”Det var roligt för Robin och för alla spelare i laget att han spelade så bra. Robin känner sig tillräckligt bra i knäet för att kunna spela och det var avgörande för mitt beslut. Han ansluter till truppen efter turneringen i Zagreb denna vecka”, säger Davis Cup-kaptenen Mats Wilander i ett pressmeddelande.

Söderling gjorde i förra veckan en lyckad comeback när han vann Challenger-turneringen i tyska Heilbronn, hans första turnering sedan knäoperationen i oktober förra året. Men kring hans plats i DC-laget har det varit frågetecken efter att han i samband med mötet mot Indien förra året kom i konflikt med övriga laget.

Söderling lämnade återbud till bortamötet på grund av skada men valde att spela en ATP-turnering i Thailand veckan därpå, vilket irriterade övriga spelare.

Aspelin och Björkman i dubbel

Söderling själv menade att han inte ville riskera att tvingas bryta i en av DC-matcherna och i så fall ställa till problem för hela laget.

Förutom Söderling har nu följande spelare tagits ut: Simon Aspelin, Thomas Johansson och Jonas Björkman. Med på uppladdningslägret i Uruguay finns även dubbelspecialisten Robert Lindstedt samt Ervin Eleskovic.

Dessa två kan bytas in i laget fram till lottningen den 9 februari men det är inte speciellt troligt. I stället blir det med största sannolikhet så att Johansson och Söderling spelar de två singlarna och Simon Aspelin och Jonas Björkman tar hand om dubbeln.

Sverige nederlagstippat

Sverige är oerhört nederlagstippat på gruset i Buenos Aires och Argentina har vunnit sju av sina åtta senaste hemmamatcherna med 5–0. Den argentinske Davis Cup-kaptenen Alberto Mancini har sedan tidigare nominerat Agustin Calleri, Juan Ignacio Chela, Gaston Gaudio och David Nalbandian till sitt lag.

”Argentinarna brukar bli oerhört nervösa när det drar ihop sig i matcherna. Det såg vi inte minst i Australian Open senast. De bästa argentinska spelarna får störst press på sig på hemmaplan, så det kan faktiskt bli svårare om de ställer upp med spelare som Calleri och Chela”, hävdar Wilander.

TT