Tennismuséet vill visa upp bucklorna

SPORTBLADET

Björn Borg säger nu att han kan tänka sig skänka pengarna för pokalerna till välgörenhet.

- Är det inte välgörenhet att skänka pokalerna till Tennismuséet, undrar muséets styrelseordförande Jan Francke.

Jan Francke.

I ett uttalande i torsdags till auktionsfirman sa Björn Borg att han säljer sina pokaler och racketar för att "ha en långsiktig finansiell säkerhet för de som står mig närmast".

Men i går sa Borg att han inte behöver pengarna utan att han kan tänka sig att skänka dem till välgörenhet.

Borg guldmedlem

Detta säger han samtidigt som många, bland annat Stefan Edberg, betonar hur viktigt det är att priserna räddas kvar i Sverige.

- Man funderar om det inte är välgörenhet att skänka pengarna till Tennismuséet i Båstad, säger muséets styrelseordförande Jan Francke när han får höra om Borgs nya uttalanden.

- Han har ju gillat oss så tillvida att han ända sedan vi öppnade varit guldmedlem och betalt 5 000 kronor om året, säger Francke.

"Ingen idé att fråga"

- När det deklarerades att han skulle få fyra-fem miljoner för pokalerna så var det ingen idé att ringa honom och fråga om han ville skänka dem. Vi lever väldigt sparsamt och har ingen som helst möjlighet att konkurrera i en budgivning.

Men nu verkar det som om muséet i Båstad ändå ska kunna ställa ut tennisskatten. Spelbolaget Unibet vill köpa loss dyrgriparna och sedan ställa ut dem på Tennismuséet.

- Det låter jättespännande. Jag har sedan detta kom ut haft tankar på att prata med något företag som skulle kunna hjälpa till, säger Francke. Johan Flinck

Tidigare artiklar: