Det finns inget man blir bättre av än att vinna

SPORTBLADET

Sofia Arvidsson har inlett det

här året på ett imponerande sätt.

I Miamis storturnering visade hon sin styrka och tog sig till åttondelsfinal.

Inom kort kommer

hon rankas som näst bästa svenska dam genom tiderna.

Catarina Lindqvist var rankad bland de tio främsta och är den svenska som lyckats bäst i Grand Slam-sammanhang under slutet av 80-talet.

Åsa Svensson var rankad 28 som bäst under mitten av 90-talet.

Nu är Sofia där och nosar. Hon har nästan inga poäng att försvara förrän i slutet av maj, så hon kommer nog att ta sig in bland de 27 främsta (34:a just nu) inom kort.

För ett år sen försökte hon kvala in i de här turneringarna, nu är hon seedad som 32:a i huvudturneringen och hon har i år visat att hon kan gå hela vägen och vinna turneringar.

Hon har visat att hon är riktigt seg i långa tuffa matcher, och viker inte ner sig.

Det bevisade hon i maratonmatchen på tre timmar mot Meghann Shaughnessy, USA. Shaughnessy som slog ut självaste Justine Henin-Hardenne i omgången innan och som varit rankad elva i världen.

Starkare och mer uthållig

Det avgörandet säger mycket om Sofias utveckling de senaste tolv månaderna. Hon har blivit mycket starkare, både när det gäller uthållighet och ren styrka i ytterlägena.

Hon vågar ta för sig i avgörande lägen, för att hon har fått så starkt självförtroende, både genom hårdare träning, men också genom alla vunna matcher de senaste månaderna.

Det Sofia och de runt omkring henne är duktiga på, är att lägga upp bra tävlings och träningsplanering. Här har inte Sofia blivit för ivrig på att spela de allra största turneringarna med mest prispengar och störst exponering, utan har spelat på rätt nivå.

En nivå där man vinner fler matcher än man förlorar helt enkelt. Det finns inget man blir bättre av än segrar.

Ja, just det, jag ser fram emot den dagen då Thomas Johansson, Robin Söderling och Pim-Pim Johansson är helt skadefria samtidigt. Det känns länge sen.

Maria Strandlund ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM