Federer på väg mot tredje raka

Foto: AP
Överlägsen Roger Federer fortsätter att avfärda motståndarna enkelt i US Open. Vincent Spadea var den senaste i raden att förlora mot schweizaren.
SPORTBLADET

NEW YORK

När US Open-tennisen går in på andra veckan är den stora frågan vem som ska kunna stoppa världsettan Roger Federer från att ta tredje raka titeln.

Schweizaren fick se sig förpassad till en av sidobanorna när tredje omgången skulle avgöras. Men Federer tycktes inte sakna centercourten nämnvärt utan körde över amerikanen Vince Spadea med setsiffrorna 6-3, 6-3, 6-0. Det var Spadea som satte stopp för Jonas Björkman i den andra omgången.

Federer, som i tredje set bara släppte nio bollar, har ännu inte tappat något set i turneringen.

- Jag är väldigt nöjd. Att inte förlora ett set de tre första omgångarna är alltid fantastiskt, säger Federer.

Även nästa omgång ser ut att bli en enkel resa för 25-åringen. Fransmannen Marc Gicquel, rankad som nummer 79 i världen, riskerar att gå samma öde till mötes som Spadea.

Kinesiska överraskar

I damturneringen fortsätter ryskan Maria Sjarapovas framfart. Liksom Federer är hon hittills utan setförlust och nådde den fjärde omgången via 6-3, 6-2 mot landsmaninnan Jelena Lichovtseva.

Sjarapova möter i nästa omgång kinesiskan Li Na, som överraskande slog ut fjolårsfinalisten Mary Pierce med 4-6, 6-0, 6-0.

Li Na har i år fått sitt stora genombrott. Hon blev i juni första kinesiskan som nådde en topp 30-placering på rankningen och i Wimbledon kort därefter första kinesiska att nå kvartsfinal i en Grand slam-turnering.

TT-Reuters