Drottningen av New York

Sharapova vann US Open

SPORTBLADET

För två år sedan slog Maria Sjarapova igenom med dunder och brak när hon som 17-åring tog hem Wimbledon. Natten till söndagen tog ryskan sin andra Grand slam-seger när hon vann US Open efter att ha besegrat belgiskan Justine Henin-Hardenne i damsingelfinalen med 6–4, 6–4.

– Det känns helt otroligt, sade en mycket lycklig Sjarapova.

Foto: AFP
Maria Sjarapova vann US Open.

Justin-Hardenne hade vunnit de fyra senaste mötena mot Sjarapova och belgiskan bröt omgående Sjarapovas serve och gick fram till 2–0. Men från det tredje gamet var det Sjarapovas match. Hon bröt snabbt tillbaka till 2–2, fixade sedan ytterligare ett break och tog hem första set med 6–4.

I andra set fortsatte Sjarapova att dominera och gav inte Henin-Hardenne någon som helst chans i sina egna servegame. Sjarapova satte 72 procent av sina förstaservar mot 56 procent för belgiskan. Sjarapova hade dessutom hela sju breakchanser mot en för Henin-Hardenne.

Navratilova tog 59:e titeln

– Jag har väntat två år på den här dagen, men jag visste att den skulle komma. Jag har fått stor rutin sedan segern i Wimbledon och här i New York har jag också känt mig fräschare än på länge, sade Sjarapova.

I mixedturneringen tog Martina Navratilova sin 59:e Grand slam-titel när tillsammans med Bob Brian vann finalen mot tjeckiska paret Kveta Peschke och Martin Damm med 6–2 6–3.

Navratilova fyller 50 år nästa månad och det här var hennes sista US Open.

Tio senaste damsegrarna i US Open

TT