Argentina till DC-final

…men hoppet lever för USA

SPORTBLADET

Argentina är klart för final i Davis Cup-tennisen. Dubbelparet Agustin Calleri/David Nalbandian säkrade segern genom att slå det australiska paret Wayne Arthurs/Paul Hanley i tre raka set, 6–4, 6–4, 7–5.

Därmed tog Argentina en ointaglig ledning med 3–0 i semifinlen.

I singlarna hade David Nalbandian hade inga problem med Mark Philippoussis, 6–4, 6–3, 6–3, och José Acasuso slog Lleyton Hewitt med 1–6, 6–4, 4–6, 6–2, 6–1. Mötet Acasuso–Hewitt inleddes i fredags men avbröts på kvällen på grund av regn, vid ställningen 4–0 i sista set. På lördagen kunde argentinaren enkelt spela hem både setet och matchen.

I finalen ställs Argentina mot Ryssland eller USA. Bröderna Bob och Mike Bryan såg till att hålla USA:s hopp om en finalplats i Davis Cup-tennisen vid liv. I lördagens dubbelmatch blev det amerikansk seger mot Michail Juzjnij och Dmitrij Tursunov, 6–3, 6–4, 6–2, vilket var en nödvändighet för att semifinalen på gruset i Moskva inte skulle vara förlorad. Inför söndagens singlar leder nu Ryssland med 2–1 i matcher, men hemmanationen har på två tidigare försök aldrig lyckats besegra USA i ett DC-möte. Bob Bryan hoppas att ryssarna inte klarar det den här gången heller:

– Vårt lag är vid gott mod, vi är redo att slåss för finalplatsen, sade han efter segern i dubbeln.

TT