Söderling utklassade Mello

Kvitterat i DC-matchen

SPORTBLADET

Tvåmiljonerstaden Belo Horizonte i Brasiliens inland hade knappt hunnit vakna förrän Robin Söderling krossat Ricardo Mello.

Med 6–0, 6–1, 6–4 utjämnade den 22-årige Tibrosonen Davis Cup-matchen till 1–1.

– Ricardo Mello har inget tempo och inget vapen som kan störa mig. Jag spelar ofta bra mot den typen av motståndare, sade Robin Söderling.

Matchen mot Brasilien är playoff till världsgruppen i Davis Cup. Segern mot Mello var Robin Söderlings första i DC-sammanhang. Något som Robin hade i tankarna när han gick in på banan i Expominas.

– Jag måste erkänna att jag var nervös före matchen. Det är så annorlunda att spela för laget i Davis Cup än för sig själv på touren. Därför var det oerhört skönt att jag fick vinna, sade Robin Söderling.

Tidigare har han i DC förlorat mot Australiens Lleyton Hewitt 2004 och Argentinas David Nalbandian 2006.

– Det är ju inte direkt några dåliga lirare jag tidigare fått stryk mot, konstaterade Robin, sedan han brutit den negativa sviten.

Nio raka game

Robin Söderling växlade tempo på backhandsidan, servade bra, och dominerade totalt mot den veke Ricardo Mello. Först efter 6–0, 3–0 fick den stackars brassen sitt första game inför halvbesatta läktare.

Robin Söderling var mycket koncentrerad när han drog in sina vinnarpoäng.

Mats Wilander, den svenske förbundskaptenen, såg ut att sitta lugnt i kaptensstolen genom hela matchen. Men det var först vid matchbollen som Mats andades ut.

– Det här är Davis Cup. Robin leder med 6–0, 6–1 och plötsligt står det 5–4 i tredje. Då kan det bli match igen med hemmapublikens hjälp, sade Mats Wilander.

Viktig seger

– Jag anser att Robin Söderlings seger var den viktigaste sedan senaste Davis Cup-finalen för svensk tennis. Tänk om det här varit 0–2 efter två singlar.

Robin Söderling såg till att skräckscenariot aldrig inträffade.

– Jag är inte förvånad över att Robin spelade så bra. Han är en av få i världstennisen som kan slå sönder andra toppspelare, berömde kapten Wilander.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM