Tennishuliganer stoppade match

Polisen lugnade med pepparspray: ”Ledsamt att sånt här händer”

Foto: AP, Reuters
TENNISKALABALIK Polis tog sig upp på läktaren och minst tre personer avhystes från arenan.
SPORTBLADET

Tennishuliganer tvingade domaren att tillfälligt avbryta en match i Australian Open.

Polisen använde pepparspray för att dämpa stämningen.

– Det är ledsamt att sånt här händer på en tennisarena, säger Konstantinos Economidis.

Fotbollshuliganer har man hört talas om. Men tennishuliganer?

Matchen i Australian Open mellan förra årets finalist Fernando Gonzalez, Chile, och Konstantinos Economidis, Grekland, stoppades i fem minuter för att polisen skulle kunna kasta ut åskådare, uppger turneringens ansvariga.

Enligt nyhetsbyrån AP tvingades polisen använda pepparspray för att stilla tre åskådare. Ytterligare fem kastades ut från arenan i Melbourne.

”Fokuserade på matchen”

– Några av de som kastades ut kan bli anklagade för olaga hot, och för att ha vägrat lyda polisen samt använt kränkande språk, säger John Cooke vid polisen i ett pressmeddelande.

– Jag vet inte exakt vad som orsakade det eller vad som hände där ute. Jag fokuserade mig på matchen och jag är uppriktigt ledsen att sånt här händer på en tennisarena. Det är verkligen något som ingen vill ha, säger Konstantinos Economidis, förlorare i matchen som sedan återupptogs efter tumultet på läktaren.

”Såg att det sprejades”

Gonzalez, som vann matchen med 6-4, 7-6, 6-1, liknade stämningen mellan de chilenska och grekiska fansen med en Davis Cup-match.

– Det var väldigt högljutt från båda sidor, men polisen ingrep. Jag vet inte exakt vad som hände. Jag såg att det sprejades, säger han enligt AP.

Chilenaren, som aldrig tidigare bevittnat pepparspray under en match, sa att ett fåtal åskådare skrek åt honom på spanska.

– De sa några saker, men det är en del av publiken. För mig är det roligt att spela när det är så. Det är som en Davis Cup-match. Jag tror att publiken uppskattade det.

Förra året brakade serbiska och kroatiska fans samman. Polis och säkerhetsvakter kastade då ut 150 åskådare under turnerings första dag.