Jätteskräll möter Nadal i semifinal

Oseedade Tsonga tog ny, tung skalp i kvarten

1 av 2
Jätteskrällen Jo-Wilfried Tsonga möter...
SPORTBLADET

Melbourne (TT-Reuters-AFP) Jo-Wilfried Tsonga fortsätter överraska i Australian Open.

Den oseedade fransmannen är klar för semifinal efter seger, 7-5, 6-0, 7-6 (8-6) mot 14-seedade ryssen Mikhail Youzhny.

Där möter han världstvåan Rafael Nadal.

Först ut av herrarna i kvartsfinalomgången var Rafael Nadal och Nordens stora hopp Jarkko Nieminen.

Svårstartade spanjoren Rafael Nadal fick upp farten i andra setet och vann med till slut med 7–5, 6–3, 6–1. Det är första gången som Nadal går till semifinal i grand slam-turneringen i Melbourne.

Nieminen hade setbollar

Finländaren Nieminen hade två setbollar mot den andreseedade Nadal i det första setet, men Nadal klarade sig ur situationen och kunde sedan vinna de två följande seten komfortabelt.

– Det var tredje matchen som jag hade setbollar emot mig i första set. Han hade sin chans vid 15–40, men missade servereturen, sade Nadal, som i semifinalen för möta överraskningen Jo-Wilfried Tsonga.

”Jag spelade overkligt”

Fransmannen, som är oseedad i turneringen, besegrade ryssen Michail Juzjnyj i tre raka set med 7–5, 6–0, 7–6 och är lika överraskad som alla andra över sin framfart.

– Jag spelade overkligt, det är helt otroligt. Jag vet inte vad jag ska säga, sade Tsonga, rankad 38 i världen, efter segern.

Kallas Muhammed Ali

22-åringen, som går under smeknamnet Muhammed Ali efter sina likheter med boxningslegenden, har nu slagit ut tre seedade spelare ur turneringen. Återstår att se om Nadal blir hans nästa offer på torsdag.

– Det kommer att bli tufft. Jag kommer få springa hela tiden men jag ska göra mitt bästa och hoppas på lika bra spel som i dag (tisdag), sade Jo-Wilfried Tsonga.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM