Djokovics skräll

Knockade Roger Federer – och är klar för final i Australian Open

SPORTBLADET

Pang. Pang. Pang.

Novak Djokovic stod för en skön skräll i Australian Open – och skickade hem världsettan Roger Federer.

Serben vann semifinalen i tre raka set – 7-5, 6-3, 7-6.

Serben Novak Djokovic har fortfarande inte tappat ett enda set så här långt i Australian Open.

I semifinalen hade han lekstuga mot självaste världsettan Roger Federer och vann till slut i tre raka set.

Avgjorde i tiebreak

Federer, som hade som mål att vinna samtliga fyra Grand Slam-turneringar det här året, hade 5-3 i första set men orkade inte serva hem setet vid ställningen 5-4. Djokovic vände på steken, tog första set och fortsatte spela stabil tennis samtidigt som schweizarens spel föll ihop.

Djokovic vann det andra setet bekvämt och det tredje gick till tiebreak. Federer inledde bäst och skaffade sig en 3-1-ledning och såg ut att ”rädda” matchen när slarvfelen började hagla på centercourten.

Schweizaren bjöd in serben igen och Djokovic gick upp till 4-4. Vid ställningen 5-4 till Federer vann Djokovic båda sina servar och skaffade sig en matchboll.

”Intressant final”

Federer fastnade i nätet, Djokovic gick ned på knä och hade svårt att förstå vad han ställt till med.

– Det är svårt att beskriva vad jag känner just nu... Jag är bara jättenöjd med mitt spel i dag, säger Djokovic till Eurosport.

I finalen väntar fransmannen Jo-Wilfried Tsonga – som beskrivits som tennisens Muhammad Ali. Noterbart är att Tsonga aldrig vunnit ens en ATP-turnering.

Minst sagt en oväntad final.

– Det blir väldigt intressant. Kul att nya spelare kommer fram och spelar final. Det var nog ingen som räknade med det, säger Djokovic.