Spelar – för 2,5 miljoner

Federer till Stockholm Open: Får den högsta startsumman

SPORTBLADET

”Kungen av tennis” Roger Federer, 26, kommer till Stockholm Open.

Schweizaren får 2,5 miljoner i startpengar – den högsta summan någonsin.

– Det här är det största som hänt turneringen sedan Björn Borg och Jimmy Connors spelade, säger turneringschefen Per Hjertquist.

Årets svenska tennisbomb är ett faktum – världsettan Roger Federer ska spela Stockholm Open i oktober. Arrangörerna får öppna plånboken rejält för att få hit stjärnan.

Satsat stort

Turneringschefen Per Hjertquist säger att budgeten för startpengar i årets turnering ligger på 3–4 miljoner. Sportbladet kan i dag avslöja att 2,5 av miljonerna läggs på världsettan Federer.

– De har satsat stort på att få hit Federer och betalar honom mer än vad André Agassi fick (cirka 2 miljoner kronor), säger en säker källa till Sportbladet.

I stort sett varje år har frågan ställts till Federer, lika många gånger har det blivit ett nej.

– Det som fick Roger att komma hit var att han ville spela en turnering till i år, för att vara kvar som världsetta vid årets slut, säger Hjertquist.

Roger Federers kopplingar till Sverige har också spelat in i beslutet:

– Han älskar ju Björn Borg, har haft en svensk tränare (Peter Lundgren) och är kompis med många av de svenska spelarna på touren, säger Hjertquist.

Kan möta Björn Borg

Enligt Stockholm opens ordförande Bengt Möller kan ett möte mellan tennisgiganterna Borg och Federer också bli av under turneringen:

– Det är säkert aktuellt.

Roger Federer kommer att leva gott i Stockholm under turneringen. Alla spelarna bor på Grand Hotel och Federer lär hamna i en av hotellets finaste sviter,

Andra stjärnor i turneringen blir argentinaren David Nalbandian och svensktrion Thomas Johansson, Robin Söderling och Jonas Björkman.

FAKTA

Så ska Federer skämmas bort

Lyxsvit på Grand Hotel

Troligtvis får han en Executive Suite på femstjärniga Grand Hotel. För vanliga dödliga kosta rummet ungefär 14?000 kronor per natt.

Privat chaufför

Schweizaren ska få skjuts till träningar och matcher. Allting i en lyxbil förstås.

Players lounge

Players lounge på hotellet ger Federer tillgång till bland annat fruktbuffé, tv-spel och pingisbord.

Lyxbad och gym

Världsstjärnan får även tillgång till både lyxbad och gym på Sturebadet.