Söderling imponerar i comebacken

Foto: Bildbyrån
Robin Söderling.
SPORTBLADET

Robin Söderling har fått bästa möjliga start i sin comeback. Sent på torsdagskvällen besegrade han franske världssjuan Richard Gasquet i andra omgången av ATP-turneringen i Marseille (4–6, 6–3, 6–2).

Söderling som varit handledsskadad, besegrade 26:e rankade finländaren Jarkko Nieminen i sin första match i turneringen men torsdagen seger var ännu mer imponerande. Efter att tappat serven tidigt i första gamet var sedan Söderling orubblig i sina egna servegame och Gasquet som var andraseedad i turneringen och på sjundeplats på världsrankingen hade inte en enda breakboll.

– Segern värderas ju extra högt i det här skedet, säger Söderlings tränare Peter Karlsson till eurosport.se.

I fredagens kvartsfinal blir det nu ett möte mellan två spelare som kommit tillbaka efter långt skadeuppehåll när Söderling ställs mot Mario Ancic. Kroaten som tränas av svensken ”Fidde” Rosengren, missade bland annat Australian open tidigare i år.

– Jag tror aldrig att Robin har mött honom förut. Men Ancic är en jättebra spelare så det gäller att Robin fortsätter att spela bra och gör det bästa av varje poäng.

Vinnaren i just Australian open, Novak Djokovic, har dock spelat klart i Marseille. Hemmaspelaren Gilles Simon skickade ut Djokovic med 2–1 i set efter att Djokovic led av sviterna från den influensa han drabbades av under Serbiens Davis cup-möte mot Ryssland.