Söderling till final

”Det här var helt felfritt”

Foto: Paul Gilham
SPORTBLADET

För första gången sedan februari 2006 spelar Robin Söderling en ATP-final.

Då är till och med hans motståndare förvånade.

– Ja, de undrar hur jag blivit så bra på så kort tid, säger han till TT efter lördagens semifinalvinst i Rotterdam.

Robin Söderlings hysteriska form fortsätter. På lördagskvällen säkrade svensken sin finalplats i Rotterdams ATP-turnering. Han gjorde det efter att ha krossat Gilles Simon med 6–2, 6–1.

Efter att nyligen ha gjort comeback efter ett skadeuppehåll på sju månader är Robin Söderling i hysterisk form.

– Folk frågar hur jag kunnat bli så här bra direkt. Men faktum är ju att jag spelade mer tennis än någonsin när jag var borta. Det var ju bara backhand som jag inte kunde slå, säger han till TT.

– I början av den här turneringen tog jag det lite försiktigt med handleden. Men jag känner mig hur fräsch som helst och det är bara att köra på.

I finalen väntar en annan fransman. Michael Llodra skickade hem den väldige servespecialisten Ivo Karlovic, Kroatien, efter 7–5, 7–6. Söderling har aldrig tidigare mött Llodra, som är ligger platsen före Robin (58) på rankingen.

Finalen är svenskens första sedan ATP-turneringen i Memphis 2006. Då vann Tommy Haas i raka set.

– Ja, senast jag vann en final var ju i Milano 2005. Men det är bara att köra på nu när jag har farten uppe. Jag kommer inte att förbereda mig på något annorlunda vis bara för att jag är i en final. Men det känns i alla fall jäkligt kul.

TT: Och nu drömmer du om att ordna en topp-tio-placering på rankingen inom en snar framtid?

– Ja, det är faktiskt det stora målet jag har. Jag var i bra form 2006 och kände redan då att jag skulle kunna vara där. Nu är jag ännu bättre och någon gång ska jag ha nått mitt mål.

Johan Arvidsson/TT