Söderling slog Monaco i Paris

Thomas Johansson utslagen ur Franska öppna

Foto: FRANCOIS LENOIR
SPORTBLADET

Robin Söderling är vidare till andra omgången i Franska mästerskapen i Paris efter seger mot den 13-seedade argentinaren Juan Monaco i tre raka set – 6–2, 6–3, 6–1.

Söderling visade i tisdagens seger att han har blivit allt bättre på grus och var överlägsen från start. Den 44-rankade svensken höll serven matchen igenom och bröt Monacos serve sex gånger.

– Det gick otroligt bra i dag. I början av matchen var det lite kamp, men efter första breaket var han i stort sett överlägsen. Monaco är en spelare som inte har något riktigt vapen och det passar Robin bra. Han kände själv att han kontrollerade vad som hände på banan, säger Söderlings tränare Peter Carlsson till Eurosports nätupplaga.

I nästa omgång möter Söderling – som aldrig nått längre än andra omgången i Paris – chilenaren Paul Capdeville, en spelare som han inte har mött tidigare.

Thomas Johansson var chanslös mot ryssen Nikolaj Davydenko som vann i tre raka set – 6–3, 6–3, 6–3.

Även tisdagens spel stördes av regn. Ställningen i titelförsvarande spanjoren Rafael Nadals match mot kvalspelaren Thomaz Belluci från Brasilien var 1–1 i första set när matchen bröts.

I damturneringen besegrade den franska hemmafavoriten Amelie Mauresmo ukrainskan Olga Savtjuk med 2–1 i set (7–5, 4–6, 6–1).

TT

ARTIKELN HANDLAR OM