Söderling vidare i tre raka i Franska Öppna

Även mästaren Nadal vidare

Foto: Bildbyrån
Robin Söderling imponerar i Paris.
SPORTBLADET

Robin Söderling är klar för tredje omgången av Franska mästerskapen i tennis.

Efter att regn tvingats skjuta fram matchen besegrade 23-åringen på torsdagskvällen chilenaren Paul Capdeville i tre raka set – 6–3, 6–2, 6–4.

Söderling – som aldrig tidigare har nått längre än andra omgången i Paris – fick till servarna mot Capdeville och satte bland annat tolv serveess.

– Capdeville spelade som vi hade förväntat oss och Robin fick tidiga break både i första och andra set. Det kändes väl inte sådär jättebra för honom men han har så hög kapacitet nu att han vinner mot en kille som den här ändå, säger Söderlings tränare Peter Carlsson till Eurosports nätupplaga.

I nästa omgång väntar antingen Julien Benneteau, Frankrike, eller colombianen Alejandro Falla.

Federer och Nadal vidare

I övrigt bjöd torsdagen i Franska mästerskapen både på favoritsegrar och favoritfall. Roger Federer tappade första set mot spanjoren Albert Montanes, men kunde till slut vinna med 6–7, 6–1, 6–0, 6–4 och Rafael Nadal vann enkelt över fransmannen Nicolas Devilder med siffrorna 6–4, 6–0, 6–1.

För David Nalbandian, James Blake och hemmafavoriten Amelie Mauresmo gick det sämre.

Argentinske världssexan David Nalbandian slarvade bort sin 2–0-ledning i set i den andra omgången mot Jeremy Chardy, nummer 145 på rankingen. Fransmannen, som tilldelades ett wild card till hemmatävlingen, vann till publikens stora förtjusning med 3–6, 4–6, 6–2, 6–1, 6–2.

Efter drygt tre timmar avgjorde 21-åringen på sin andra matchboll. Superskrällen var ett faktum – men långt ifrån dagens enda.

Skräll på damsidan

Sjundeseedade James Blake blev hemskickad till USA av den lettiske doldisen Ernests Gulbis. 19-åringen vann med 3–1 i set, 7–6, 3–6, 7–5, 6–3.

Efteråt var Blake irriterad.

– Jag spelade inte mitt spel i dag, utan snarare det spelet som många kommentatorer säger att jag ska spela, sade han.

– Många pratar om tennis, men har aldrig spelat själva och aldrig mot mig. I dag förlorade jag mot en spelare som är rankad som nummer 80 så jag vet vad som är bäst för mig, men i dag fungerade det inte.

Även på damsidan kom en skräll när stora hemmafavoriten Amelie Mauresmo, som aldrig gått längre än till kvartsfinal i Paris, föll i raka set mot spanska kvalspelaren Carla Suarez Navarro. Spanjorskan vann med enkla 6–3, 6–4 mot den dubbla grand slam-vinnaren.

19-åriga Carla Suarez Navarro kan bli en riktig franskdödare då hon först slog ut Pauline Parmentier, sedan Mauresmo och nu eventuellt ställs mot Nathalie Dechy i den tredje omgången.