Nadal vidare med ömmande fötter

SPORTBLADET

Den spanske världstvåan Rafael Nadal kör över motståndarna i jakten på sin fjärde raka seger i Franska mästerskapen i tennis. Trots blåsor på fötterna hade grusspecialisten inga problem att besegra Jarkko Nieminen (6–1, 6–3, 6–1) i fjärde omgången.

Fredagens seger var den 24:e i rad för världens bästa grusspelare som är obesegrad på gruset i Paris. Men den konditionsstarke sluggerns fötter har fått slita ont på grund av det myckna regnandet över tennisbanorna på Roland Garros. Fredagen var fjärde dagen i rad på jobbet för Nadal som är van vid att vara spelledig varannan dag i grand slamturneringar. Och även om han inte har släppt ett set på väg till åttondelsfinalen har årets turnering varit slitsam med långa speluppehåll och oviss väntan.

– Jag har suttit två dagar i omklädningsrummet, säger Nadal som ser fram emot att få vila sina sargade fötter på lördagen.

Lettisk talang vidare

19-åringen Ernests Gulbis – yngste herrspelaren i åttondelsfinalerna – fortsätter att imponera. Lettländaren som slog ut James Blake i andra omgången hade inga problem med Nicolas Lapentti, Ecuador. Gulbis vann i tre raka set.

TT